Naslovnica Zanimljivosti Logičke pogreške kojima se služe evolucionisti kako bi vas uvjerili u laž

Logičke pogreške kojima se služe evolucionisti kako bi vas uvjerili u laž

Evo jedna mala lista logičkih pogreški kojima se evolucionisti vole služiti da bi uvjerili sebe i druge u ispravnost svoje dogme – “teorije evolucije”.

Argumentum ad ignorantium – ako se ne može čvrsto dokazati da je nešto pogrešno, onda to znači da je to nešto, zapravo točno. Ako ne možemo dokazati da život sigurno ne može nastati spontano, onda je sigurno nastao spontano.

Argumentum ad populum – pogledaj koliko ljudi na svijetu vjeruje u “teoriju evolucije”

Argumentum ad numerum – pogledaj koliko evolucionsiti godišnje objave radova u evolucionističkim časopisima, “teorija evolucije” mora biti točna. Pogledaj koliko astrolozi objave radova u astrološkim časopisima, astrologija mora biti točna.

Argumentum ad misericordia – “teorija evolucije” pruža utjehu ateistima da se osjećaju intelektualno spokojnim, znači “teorija evolucije” je točna. Djed Mraz veseli toliko male djece, znači Djed Mraz postoji.

Argumentum ad nauseum – toliko sam ti puta rekao da je “teorija evolucije” istinita.

Argumentum ad novitatem – pretpostavlja se da je nešto dobro samo zato jer je novo. “Teorija evolucije” je najnovija znanstvena hipoteza.

Tu qouqoe  – branjenje vlastite evolucionističke religije napadanjem tuđe. Nisu samo evolucionisti Staljin, Hitler i Mussolini radili zločine, pogledajte križarske ratove.

Bifurkacija – problem može imati samo 2 rješenja. Ako je kreacionizam pogrešan, “teorija evolucije” je točna.

Cirkularna logika – To su najstariji fosili jer ih nalazimo u najstarijim slojevima stjena. Kako znamo da su te stjene najstarije? Jer u njima nalazimo najstarije fosile.

Plurium interrogationum – traženje jednostavnog odgovora na složeno pitanje. Ako život nije nastao i razvio se onako kako kaže “teorija evolucije” objasni kako je Bog stvarao.

Slippery slope (kliski brijeg) – da bi pokazali kako je neki prijedlog neprihvatljiv , ukazuje se na niz također neprihvatljivih događaja koji iz toga proizlaze. Ako izbacimo “teoriju evolucije” iz nastavne, šta je sljedeće? Izbacivanje teorije gravitacije?

Ad hominem – uvrede upućene sugovorniku: vi kreacionisti ste budale, neznalice, fanatici…

Autoritet – taj i taj evolucionist (recimo Dawkins) je to rekao, a čovjek valjda zna o čemu priča.

No true Scotsman – nijedan pravi evolucionist ne bi to učinio.

Argument ”izvađeno iz konteksta/krivi prijevod’‘- Ta i ta riječ je krivo prevedena, nije Darwin tako mislio kada je pisao da su domoroci bliži majmunu nego čovjeku.

NAJNOVIJI ČLANCI