Mačka postala surogat majka napuštenoj bebi majmunu
Foto: Facebook

Udaljen od svoje prave obitelji, majmun je našao novu obitelj – posebnu mačku. Billo je postala surogat majka ozlijeđenom majmunu.

Jedno je filozofsko pitanje mučilo ljude od početka vremena pa sve do danas? Jesmo li po prirodi dobri ili ne?

Pa, ako biste pitali osobe koje vode jedan određeni azil za životinje, oni bi vam dali jasan odgovor, pogotovo ako su pročitali Izreke 12,10 u kojima piše: „Pravednik pazi i na život svog živinčeta, dok je opakomu srce okrutno.“

U svijetu je jako puno okrutnosti prema životinjama, no postoje ljudi koji pokušavaju spasiti te jadne životinje i dati im dom. Jedan azil u Indiji jako dobro zna da ozlijeđene životinje često mogu dobiti pomoć iz nenadanih izvora.

Peepal Farm jedno je od utočišta za životinje koje želi podijeliti divnu priču. Peepal Farm se ponosi svojim „zelenim“ načinom života, a sadrži dio za pse, kliniku i farmu te je sagrađeno od recikliranog i prenamijenjenog materijala. Trenutno se tamo nalazi oko 600 životinja.

Na jednoj su snimci podijelili priču o majmunu imenom Avni. Snimka započinje telefonskim pozivom koji je stigao u sklonište, a govornik je prijavio da „je vidio majmuna u Dharmsali sa otkinutom rukom.“

Fotografije koje slijede su kao prava noćna mora. Maleni je majmun bio zapetljan u električne žice, a struja mu je otkinula ruku.

„Bili smo u mogućnosti samo ukloniti ruku bez operacije jer je koža koja ju je držala bila mrtva tako da je majmun imao samo kost koja je virila“, objasnio je zaposlenik skloništa, Anderson.

Kada su maknuli ruku trebalo je ukloniti i kost kako bi zašili ranu i započeli proces zacjeljivanja.

Iako operacija zvuči užasno, maleni je majmun dobio novu priliku za život. Ujedno, Avni je našao novog prijatelja: mačku Billo.

„Billo je samo došetala i ušla unutra“, rekao je Anderson, „Počeli su se maziti.“

„Sve se odjednom dogodilo, a mi smo mislili da je to čak i dobro za Avnija jer će mu bliskost pomoći sa stresom oporavka.“

„Majmuni su navikli na zajednicu, oni trebaju obitelj“.

Udaljen od svoje prave obitelji, majmun je našao novu obitelj – posebnu mačku. Billo je postala surogat majka ozlijeđenom majmunu.

Ovih dana Avni provodi dane slijedeći svoju mačku-mamu. Odmara svoju ranjenu rukicu na njezinim leđima i tako hoda uz nju.

„Avni jako voli čistiti Billo“, rekao je Anderson, „On samo traži stvari u njezinoj dlaci i izvlači ih.“

Avni je možda izgubio svoju prvu obitelj, ali je našao istinskog prijatelja na jedan nevjerojatan način – čini se da i Billo uživa u novom prijateljstvu.