Naslovnica Svjedočanstva Životne priče Majka nakon spontanog pobačaja napisala dirljivo pismo svojoj nerođenoj kćeri

Majka nakon spontanog pobačaja napisala dirljivo pismo svojoj nerođenoj kćeri

Phoebe Shields je nakon spontanog pobačaja napisala dirljivo pismo svojoj nerođenoj kćeri. Kasnije je rodila sina, ali nikada nije zaboravila na svoju djevojčicu.

Samo nesuđena majka koja proživi spontani pobačaj zna kolika i kakva je to bol. Jedna žena koja je prošla to iskustvo napisala je dirljivo pismo svojoj nerođenoj kćeri.

Phoebe Shields zajedno s prijateljicom vodi i piše za blog P.S. It’s a Mum Thing proživjela je PTSP nakon što je izgubila svoju nerođenu djevojčicu. U pismu objašnjava kako je već napravila mjesto u srcu za nju iako se nikada zapravo nisu ‘srele’. Kasnije je rodila zdravog sinčića, ali zbog toga nije zaboravila na svoju djevojčicu. Njezino pismo prenosimo u cijelosti.

Draga moja,

Nikada se nismo upoznale kako treba, je li tako? A ipak, bile smo zajedno svaki trenutak tvog života.

Odmaknula si se od mene, brzo i tiho, bez da si ostavila neki dojam na svijet. Nitko nije ni znao da si bila tamo, osim tvog tate i mene. ali moraš znati da smo te voljeli. Volim misliti da to već i znaš.

PROČITAJTE: Rekli su joj da je imala spontani pobačaj: Nakon 7 mjeseci dogodilo se čudo koje je zapanjilo liječnike

Neki bi možda rekli da nisi bila tu dovoljno dugo da ostaviš veliki dojam na mene. Ali istina je, čak i za tako kratko vrijeme, napravila sam mjesto za tebe u svom srcu.

Čak i prije nego si začeta. Čim smo znali da te želimo, podsvjesno, počela sam raditi mjesta. Vidjela sam da nije tako teško napraviti mjesta za tebe. Moje se srce, bez ikakvog napora, rastegnulo kako bi imala mjesta. Kao da sam preko noći imala to posebno mjesto u srcu, samo za tebe.

A sada je tamo praznina.

Godinama sam pokušavala popuniti rupu koju si ostavila. Mislila sam možda, kada se rodio tvoj brat da će on popuniti tu prazninu. ali kada smo za začeli, moje srce je opet naraslo i napravilo mjesta samo za njega. Tvoje je ostalo nedirnuto.

Foto: Facebook

Sada su moji dani ispunjeni normalnim usponima i padovima majčinstva. Moj um i srce su često okupirani ljubavlju i brigom za tvog brata. Praznina koju si ostavila nije više u samom vrhu moje svijesti.

Ali ponekad, kada je tiho u kući, to prazno mjesto odjekuje tako glasno da ga ne mogu ignorirati. Opet me preplavi šuplja tuga i začudi me intenzitet njene snage.

Shvatila sam da je bolje ne opirati se. Umjesto toga, sjednem tiho i razmislim o tebi i što si mogla biti. Ponekad i pročitam knjigu s pričama koju sam kupila kada sam saznala da sam trudna s tobom. Prihvatila sam da je u redu što sam još uvijek tužna.

Čini mi se da bez obzira što se dogodilo, ili koliko vremena prođe, ne mogu popuniti prazninu koju si ostavila.

Zato sam odlučila da ću ostaviti mjesta u srcu točno tamo gdje jest. Neću više pokušavati popuniti ga drugim stvarima pretvarajući se da nije prazno.

To je tvoje mjesto i ostavit ću ga samo za tebe. Nosit ću te tamo uvijek, na tom mjestu, u mom srcu.

Voli te mama

Izvor: 100posto.hr

NAJNOVIJI ČLANCI