Uplašena 5-godišnja majka i njezinih 9 psića su napušteni na parkiralištu. Na svu sreću, dobra duša je priskočila u pomoć.  

Psi mogu biti neopisivo dobri i vjerni prijatelji te životni suputnici. Mogu donijeti radost u naše domove, živote, dati nam neograničenu ljubav i prijateljstvo.

Oni samo traže da se brinemo za njih i da se prema njima odnosimo s poštovanjem. Na žalost, ne gledaju svi na pse kao na posebna bića te se prema njima odnose kao prema potrošnoj robi koju je vrlo lako odbaciti. 

Dumped in the parking lot of an Abilene church. All Rescues are full to bursting. Foster needed asap. Please. Developing…

Gepostet von Paw Angel Animal Rescue am Sonntag, 26. April 2020

Tako je prije otprilike mjesec dana netko ostavio 5-godišnju ženku boksera na parkiralištu crkve. No, ne samo to, ženka je imala i 9 štenića starih samo dva tjedna. 

Mama pas je bila jako uplašena te je znala da treba ljudsku pomoć ako ne želi izgubiti svoje psiće. Na svu sreću, dobra duša je priskočila u pomoć. 

Mistie Boerger iz utočišta za životinje vidjela je sliku majke i njezinih psića te je odmah odlučila pomoći. 

Gepostet von Debrenda Davis am Sonntag, 26. April 2020

VIDI OVO: Pas iskočio iz vlaka i prešao 200 km kako bi se vratio vlasnicima koji su ga napustili

Mistie i druge zaposlenice Paw Angel utočišta za životinje odmah su reagirale. Pokupile su mamu psa i njezine psiće te su ih sve prenijeli u sklonište. 

Mistie je rekla: „Ne znam kako netko može učiniti tako nešto, ostaviti psa i devet psića da se brinu sami za sebe“. 

Osoba koja ih je ostavila se čak nije ni potrudila ostaviti ih u skloništu za životinje, nego ih se bezosjećajno riješila na parkiralištu. Nije čudno što je mama pas trebala medicinsku pomoć. Također je otkriveno da jedan psić ima tumor na grlu koji nije bilo moguće operirati tako da je jadničak morao biti uspavan. 

Nakon nekoliko dana u privremenom domu majka i njezini preostali psići bili su zdravi i sretni. Mistie je odlučila da će ih držati kod sebe dok se ne budu još oporavili i bili spremni za udomljavanje. 

Gepostet von Robert Sudbury am Donnerstag, 21. Mai 2020

Robert Sudbury, zaposlenik utočišta za životinje, osvrnuo se na trošak brige za toliko pasa: 

„Čini se da će nas koštati 2500 dolara kako bismo prehranjivali i brinuli se za sve ove pse do rujna“.

VIDI OVO: Napušteni pas je odbijao otići, nadao se da će se obitelj vratiti po njega

Do sada je utočište primilo preko 1000 dolara u donacijama, no potrebno je još novca budući da se ne zna hoće li psima biti potrebna dodatna medicinska pomoć. Utočište postavlja slike na svoju Facebook stranicu kako bi ljudi mogli pratiti stanje ove majke i njezinih psića. Dobili su nekoliko komentara osoba koji im govore da su heroji jer spašavaju životinje. 

Abilene animal rescue group saves dog, 9 puppies dumped in church parking lot

AMAZING! Abilene animal rescue group SAVES dog, 9 puppies dumped in church parking lot. https://bit.ly/2XeJikd

Gepostet von KTXS Television am Donnerstag, 21. Mai 2020

Moramo se složiti, bilo tko tko pomaže unesrećenim i napuštenim životinjama zaista je pravi heroj. Na svu sreću, majka i njezini psići sada su sretni i zdravi te će uskoro biti poslani na posvajanje.