NaslovnicaVijestiKršćanske vijestiMajka sedmero djece izgubila obitelj zbog obraćenja na kršćanstvo

Majka sedmero djece izgubila obitelj zbog obraćenja na kršćanstvo

Majka sedmero djece u istočnoj Ugandi zadobila je ozbiljne rane te je udaljena od svoje obitelji nakon što ju je napao njezin suprug i drugi muslimanski rođaci na uskrsnu nedjelju jer je svoju vjeru stavila u Krista, tvrde izvori. 

Salimati Naibira, 37, iz Bukoba B sela u okrugu Mayuge, izgubila je svijest nakon što ju je njezin suprug zarezao nožem, poznatim kao somalijski mač, preko bedra i leđa 4.4. dok je bila na bogoslužju po prvi put u životu, rekla je. Tri dana ranije se obratila s islama na kršćanstvo, javlja Christian Headlines.

Naibira kaže da je bila na putu na bogoslužje kada je srela svog šogora, Ahirafu Kowa, koji ju je pitao gdje ide. Vjerojatno je da je postao sumnjičav nakon što mu je rekla da ide u posjet prijateljici, rekla je. 

Sat vremena nakon što je bogoslužje započelo Naibira je kroz prozor vidjela svog supruga i rođake kako se približavaju. 

Vjernici su se razbježali, a njezini su rođaci ušli u crkvu

Posvjedočila je da su ušli u crkvu i vikali Allah Akbar. Vjernici su se razbježali, a njezini su rođaci ušli u crkvu noseći somalijski mač i štapove. Pastor i drugi crkveni starješine pokušali su zaštiti Naibiru, ali su ih muškarci nadjačali, a nju su prisilno stavili u kombi i odveli u šumu. 

„Počeli su me udarati štapovima, a tada me je suprug zarezao somalijskim mačem“, rekla je Naibira, „Izgubila sam svijest te sam došla sebi tek nakon nekoliko sati.“ 

Pronašao ju je pastir u lokvi krvi te je uz pomoć nekoliko drugih ljudi prevezao Naibiru u kliniku u gradu Kityerera. 

Sutradan je bolničko osoblje kontaktiralo njezinu kršćansku prijateljicu koja je po nju došla nakon tri dana. Naibira je trenutno na tajnoj lokaciji, a identitet njezine prijateljice ne može se otkriti. 

VIDI OVO: 10 država u kojima je 2021. godine najopasnije biti kršćanin

Obratila se na kršćanstvo tri dana prije Uskrsa

Naibira se obratila na kršćanstvo tri dana prije Uskrsa kada je posjetila svoju prijateljicu na njezinom radnom mjestu gdje joj se požalila na jako menstrualno krvarenje od kojeg je patila četiri godine, ali joj liječnici nisu mogli pomoći. Tada je došao evanđelist koji joj je rekao za Krista i pitao može li se moliti za njih. Naibira je pristala te je s njim podijelila od kakvog problema pati. 

„On je rekao da Isus liječi i da je Njemu sve moguće. Dok se molio za mene, osjetila sam nešto kao struja kako mi prolazi tijelom“, rekla je Naibira. 

Naibira je tada primila Isusa u Svoje srce kao svog Spasitelja, a evanđelist joj je rekao da dođe na službu za Uskrs. 

„Prije nego sam otišla od prijateljice bila sam jako radosna“, rekla je, „Po noći sam sanjala da gledam film o Isusovom raspeću na križu.“ 

Probudila se jako uzbuđena, a njezin problem s krvarenjem potpuno je nestao. 

Naibira sada ne zna kako može dobiti skrbništvo nad svojom djecom (4-17 godina) te se ne može vratiti kući.  

„Nadam se da su moja djeca na sigurnom“, rekla je. 

Njezin slučaj nije prvi slučaj takve vrste u Ugandi. 

Zakoni u Ugandi jamče vjersku slobodu kao i dozvolu obraćenja s jedne vjere na drugu te objavljivanja svoje vjere. Muslimani čine oko 12% stanovništva u Ugandi. 

NAJNOVIJE