NaslovnicaSvjedočanstvaMajka zna da će pokopati svoje drugo dijete, no ono što čini...

Majka zna da će pokopati svoje drugo dijete, no ono što čini kako bi proslavila život svoga sina više je od prelijepog

Neuobičajeno je čuti o ljudima kako čine nasumična dobra djela u nadi da će drugim ljudima uljepšati dan. Za Jon i Shannon Ackerman, ovo je tradicija koju održavaju svakoga mjeseca, prenosi Faithit.

Par iz grada Parker u saveznoj državi Colorado svakog 16-og u mjesecu šire ljubav. Taj im dan služi kao podsjetnik i na nevjerojatnu sreću, kao i na neizrecivu bol. Shannon kaže kako je par „naučio na najteži način“ da život često ne ide kako smo ga zamislili.

16. ožujka 2016. godine Shannon je rodila drugo dijete, Elija. Iako je njihova godinu i pol prije rođena kći Callie bila potpuno zdrava, Jon i Shannon su znali od početka da nešto ne valja s drugom trudnoćom.

kćerka

Nerođeni je dječačić imao rijedak genetski poremećaj zbog kojeg mu se lubanja ne bi potpuno oblikovala a bubrezi ne bi radili.

„Tako smo se jako molili u nadi da su liječnici u krivu“, rekla je Shannon.

Eli se rodio savršeno nesavršen, i čim su Jon i Shannon prihvatili ovu svoju lopticu sreće, isto su ga tako trebali i pustiti.

Eli efekt

„Došao je dan kada smo ga trebali upoznati, i bio je prekrasan“, rekla je Shannon.

Jon i Shannon odlučili su nešto poduzeti kako bi odali priznanje Eliju i njegovom životu kojeg je prerano izgubio. Tri mjeseca nakon poroda, Shannon je odlučila činiti nasumična dobra djela u Elijevo ime. Ljude kojima je potrebno pomoći i kojima treba nešto što će im uljepšati dan oni obasipaju nasumičnim dobrim djelima i zovu to „Eli efekt“, nešto što smatraju da može imati ogromnog utjecaja i inspiraciju za druge.

„Svaki je roditelj ponosan kada vide da njihovo dijete ima neki pozitivan utjecaj“, rekla je Shannon. „To je nešto što sam mislila da neću imati. Sada shvaćam da nije tako.“

U isto vrijeme kada su počeli sa ovom mjesečnom tradicijom Ackermani su isto tako pokušavali ponovno zatrudnjeti, u nadi da će povećati svoju obitelj. Iako su i Shannon i Jon oboje nositelji recesivnog gena koji je uzrokovao Elijev sindrom, imali su 75% šanse roditi zdravo dijete poput Callie.

S malo truda Shannon je ponovno postala trudna! No par je ubrzo saznao da njihov nerođeni sin Joey ima isti poremećaj kao i brat Eli.

„Otišli smo na rutinski pregled ultrazvukom i mogli smo to vidjeti“, rekla je Shannon. „Znala sam na što treba gledati i srce mi je jednostavno potonulo. Znali smo da ćemo morati pokopati i svoje drugo dijete.“

Ne mogu zamisliti kako je to izgubiti jedno dijete, a kamoli bol i žalost kada nosite bebu koja će živjeti samo par minuta.

Par se još jednom molio za čudo.

Eli efekt bračni par

Joey se rodio 17. siječnja 2017. godine. Kao i na dan Elijevog rođenja, Jon i Shannon bili su ispunjeni i srećom i boli. Čim je došao na svijet, Joey ga je morao i napustiti.

Shannon i Jon znaju da „ništa ne ide po planu“. Par je za sada odlučio nastaviti s tradicijom širenja „Eli efekta“ 16-og u mjesecu. Nadaju se da će pronaći obilježiti i život svoga sina Joeyja svakog 17-og u mjesecu. Glavni im je cilj širiti ljubav s onima koji to trebaju.

„Širimo ljubav u svijetu. To je nešto što svijet treba“, rekao je Jon.