„Mama, danas sam rasplakala učiteljicu“

„Mama, danas sam rasplakala učiteljicu“. Mama je opisala predivno djelo njezine kćeri prema učeniku s Touretteovim sindromom.

Kirstin Banga Adair, majka, podijelila predivnu priču o dobrom djelu svoje kćeri.

Jednog dana Kirstin se vozila sa svojom djecom u autu te su igrali svoju uobičajenu igru – svatko je morao reći što bi u tom danu promijenili i na što su zaista ponosni. Kada je došao red na Kirsteninu kćer, 12-godišnju Karington, majka je počela plakati. 

Podijelila je: 

„Kćer mi je rekla: ‘Danas sam rasplakala učiteljicu. U mom razredu je dječak s Touretteovim sindromom kojem se svi smiju jer radi čudne stvari. Danas je pao na zemlju – a to radi i inače. Pogledala sam okolo, a svi su mu se smijali pa sam ja otišla do njega i legla zajedno s njim na zemlju. Razred se prestao smijati. Učiteljica na zamjeni (koja je zapravo bila njegova mama) hodala je pokraj naše učionice i vidjela kako ležim na podu s njezinim sinom; sve je vidjela. Došla je do mene, počela je plakati, zahvalila mi je i jako me je zagrlila! Mama, zagrlila me je jače nego teta Jenna! Rekla je da sam jako dobra djevojčica te mi je stalno zahvaljivala.’“ 

Kirstin je tada počela plakati. Pokušavala se je suzdržati budući da je vozila, ali nije mogla. Borila se da nađe riječi koje bi opisale koliko je ponosna na svoju kćer. 

Djevojčica rasplakala učiteljicu

VIDI OVO: Djevojčica (2) je nakon teške operacije poželjela mačku: Majka se rasplakala kada je vidjela koju je izabrala!

Dodala je: „Karington me je pogledala, vidjela moje suze i znala je. Riječi nisu bile potrebne.“ 

„Nema ništa što moje dijete može učiniti kako bih bila ponosnija – Ništa! Ne odlične ocjene, ne neki talent, ne medalje niti išta drugo što smatramo izvanrednim. Ništa nije bolje nego kada se osoba zauzme za ono što je dobro i pokaže suosjećanje i empatiju prema drugima.

Ako ste i vi majka djeteta s posebnim potrebama, trebate znati da postoje ljudi koji su dobri i koji se zauzimaju za ono što je ispravno“, izjavila je Kirstin. 

Svoju objavu završila je riječima: 

„Roditelji, ohrabrujem vas da razgovarate sa svojom djecom o tome da budu drugačiji. Razgovarajte s njima o autizmu, o Touretteu, o rasizmu, itd. Podijelite priču o tome kada su možda vas zadirkivali i kako ste se tada osjećali. Podučavala sam prve razrede 16 godina te iz prve ruke znam da empatija i suosjećanje ne dolaze sami od sebe. To se treba naučiti i pokazati. 

Empatija je gledanje kroz tuđe oči. Slušanje ušima druge osobe. I osjećanje srcem druge osobe.“