Mama je uočila sinovo blistavo oko na monitoru i odmah znala da nešto nije u redu

Bennyjeva majka nije mogla ne primijetiti sinovo blistavo oko na baby monitoru. Mogla je samo reći da nešto nije u redu. Hvala Bogu, poslušala je majčin instinkt što je dovelo do otkrića tumora u oku njezinog dječaka.

Većina roditelja pomno i budno prati svoju djecu. Također primjećuju bilo što neobično, čudno i male promjene u raspoloženju ili izgledu svoje djece. Mame i tate su obično jedni od prvih koji uoče nadolazeću opasnost kada su njihova djeca u pitanju.

Isječak objavljen na YouTubeu pokazuje da su zahvaljujući pažljivoj majci iz Utaha liječnici locirali i liječili njeno dijete od retinoblastoma, rijetkog raka mrežnice.

Zastrašujuća dijagnoza nakon svjetlećeg oka na monitoru za bebe

Majka je na baby monitoru ugledala svoje dijete, Bennyja, čije je desno oko imalo blještavi sjaj. Nije bilo važno što je dijete učinilo, desno oko nastavilo je jarko svijetliti. Lijevo oko ostalo je normalno tamno.

Kao i svaka majka, Bennyja je majka odvela pedijatru, koji je dijete uputio oftalmologu. Taj je liječnik utvrdio da Benny zapravo ima retinoblastom. Nakon više od godinu dana liječenja od raka, Benny je krenuo na put oporavka.

Dr. Hansen je u snimci spomenuo da mu je metoda koju je koristila Bennyjeva majka da uoči rak bila prva za njega.

“Za mene je ovo prvi put da je ovo način na koji je uhvaćen retinoblastom”, rekao je liječnik. “I svakako, donekle je umirujuće ili pozitivno, kao, hej, da ovi monitori za bebe ne samo da štite djecu od svih drugih stvari o kojima su roditelji zabrinuti i o kojima razmišljaju, već bi također, mogli biti način, kao što je ovaj, srećom, rijedak pedijatrijski rak ranije identificiran.”

NAJNOVIJE!