Mario je bio zdrav i vedar, a sada je nepokretan: Pomozimo mu!

Mario Puškarić je odrastao kao zdrav i vedar dječak. Prvi susret s dijagnozom multiple skleroze dogodio se u njegovoj 17. godini, a što je službeno potvrđeno tek tri godine kasnije.

Liječenje je započeo u Vinogradskoj bolnici, zatim nastavio u bolnici na Rebru, gdje je pristupio testnom programu transplantacije matičnih stanica. Nakon liječenja ciklofosfamidom stanje mu se drastično pogoršalo te je sa samo 24 godine bio osuđen na krevet.

Mario je ovisan o brizi majke

U naredne tri godine nije primio nikakvo liječenje. Sve navedeno rezultiralo je daljnjim pogoršanjem bolesti te je od navršene 28. godine do danas u potpunosti ovisan o brizi majke.

“Tko poznaje Maria zna da je on nevjerojatan. I godinama nakon dijagnoze te potpuno nepokretan i ovisan o tuđoj pomoći on se i dalje smije te širi radost i ohrabruje nas”, kaže njegova sestra Marina.

Sljedeća nada za Marija je bolnica u Frankfurtu koja mu nudi povratak u zdraviji i aktivniji život, program transplantacije matičnih stanica, te program rehabilitacije koji traje 40 dana a sveukupni trošak je 80.688 eura, piše Dnevno.hr.

“Gledati osobu koju volite, koja svakim danom sve više propada, kao da svakim danom tone sve dublje i dublje, svjestan ali nemoćan jednostavno je preteško. Stoga smo pokrenuli ovu humanitarnu akciju prikupljanja donacija za njegovo liječenje jer je ovo naša zadnja prilika da reagiramo prije negoli bude prekasno”, tvrdi Marina.

Pomozimo Mariu!

Pozivni broj automata dodijeljenog za provođenje humanitarne akcije 060-9002.

Podaci za uplatu:

Udruga za promicanje nenasilja u društvu T.E.A.M.

Broj računa: HR8723400091111084387

Za uplate iz inozemstva: SWIFT: PBZGHR2X Privredna banka Zagreb (PBZ)

Opis plaćanja: prikupljanje financijskih sredstava za Maria Puškarića

NE PROPUSTITE!