Mario Mandžukić poslao velikodušnu donaciju školi u Vinkovcima
Foto: Facebook

Donacija vatrenog Slavonca omogućit će daljnju proizvodnju vizira za heroje.

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić pridružio se brojnim sportašima koji su u vremenu pandemije, donacijom zdravstvenom sustavu i svim dionicima borbe protiv opake bolesti odlučili pomoći.

Igrač katarskog El-Duhaila i svjetski doprvak iz Rusije donirao je materijal za izradu vizira Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Vinkovcima, prenosi lokalni portal Cibalia.info.

“U ime učenika i nastavnika Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci i svoje osobno ime, od srca zahvaljujem Mariju Mandžukiću na velikodušnoj donaciji. Donacija našeg vatrenog Slavonca, Super Marija omogućit će daljnju proizvodnju vizira za heroje, zdravstvene radnike u bolnicama širom Hrvatske! Tehnička škola nastavlja proizvodnju u tri smjene uz veliki vjetar u leđa našeg Mandže! Hvala”, napisao je na svom Facebook profilu direktor škole Mate Vukušić.

U ime učenika i nastavnika Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci i svoje osobno ime, od srca se zahvaljujem Mario…

Gepostet von Mate Vukušić am Donnerstag, 9. April 2020

 

U toj školi s proizvodnjom zaštitnih vizira započelo se prije dva tjedna. Na ideju je došao profesor računalstva i elektroskupine predmeta Danijel Pobi koji je ideju preuzeo od jedne češke firme.

Na počecima proizvodnje kapacitet je bio 15 komada, a sada je taj broj porastao jer su neke ustanove ustupile svoje printere potrebne za izradu maski. Zahvaljujući daljnjim donacijama ljudi su nabavili i nekoliko novih printera pa je proizvodnja povećana na 75 zaštitnih vizira.

Sada će, kako je ravnatelj Vukušić napisao, “raditi u tri smjene.”