Medicinska sestra: Ovo je glavni simptom zaraze koronavirusom
Foto: Freepik.com

Jedna od medicinskih sestara u bolnici Life Care Center u Kirklandu, žarištu epidemije koronavirusa u Washingtonu (SAD), Chelsea Earnest naglasila je da je glavni simptom zaraze koronavirusom, kod skoro svakog njezinog pacijenta, bila je činjenica da su im oči crvene.

Kašalj, ubrzano i teško disanje, to su sve simptomi koronavirusa, ali ova medicinska sestra ističe da su za nju i njezine kolege crvene oči bile pokazatelj, jer su bile prisutne kod svih pacijenata zaraženih ovim virusom koje je vidjela.

Crvene oči su glavni simptom zaraze kod njezinih pacijenata

“Imali smo pacijente koji su imali crvene oči kao jedini simptom koji smo vidjeli. Došli su u bolnicu i kasnije preminuli”, rekla je ona.

VIDI OVO: 7 ranih znakova koronavirusa

“Njihove su oči izgledale kao kod nekoga tko ima alergijsku reakciju. Njihove bjeloočnice nisu bile crvene, nego je to više bilo kao da imaju crvenu sjenu, kao da su im crveni kapci oko očiju”, ispričala je ona za CNN.

Novo istraživanje je pokazalo da infekcija očiju, poput konjuktivitisa, može biti simptom zaraze COVID-19.

“Prepoznato je da bilo koja infekcija gornjeg respiratornog sustava može rezultirati viralnim konjuktivitisom kao sekundarnom komplikacijom, što je slučaj i kod COVID-19”, ističu znanstvenici.