Me

Uvijek je lijepo vidjeti medicinsko osoblje koje se brine ne samo za tjelesne, nego i za duševne potrebe svojih pacijenata.

Beth Porch medicinska je sestra iz Londona koja je posebna po tome što pjeva svojim mladim pacijentima. Sa sobom svuda nosi ukulele kako bi mogla uljepšati dan svima na koje naiđe.

„Kada sam diplomirala istraživala sam glazbu kao terapiju za bol, ali ona je dobra i za odvlačenje misli od neugodnog iskustva. Mislim da glazba govori svakoj duši. Kada obitelj i djeca prolaze kroz teško vrijeme, glazba im donosi dio radosti i normalnog života“, rekla je Beth.

Jedna mama je snimila medicinsku sestru mobitelom i objavila na Twitteru

Beth i njezin ukulele nedavno su postali internetski hit nakon što je mama Gemma sve snimila mobitelom i objavila na Twitteru.

VIDI OVO: Bolničko osoblje je dirljivom gestom odalo počast medicinskoj sestri na samrti

Gemma je u bolnici sa svojim sinom Artiejem već nekoliko mjeseci, otkako je u njegovom stomaku otkrivena izraslina.

„Odmah sam znala da nešto nije u redu. Odvezla sam ga u bolnicu i idućeg su ga dana počeli liječiti“, rekla je Gemma.

Artie je dijagnosticiran s rijetkim oblikom raka koji se zove Burkittov limfom. Tretman je nemilosrdan, a liječnici su rekli Gemmi da će dječaka morati dovesti do ruba smrti kako bi ga liječili.

„S ovakvim rakom tumor se u 24 sata može poduplati. Onaj u trbuhu bio je 11.5 cm velik. Imao je i vodu u plućima i limfom kraj srca“, objasnila je Gemma.

Iako je 7 tjedana koji su uslijedili opisala kao „najgore vrijeme svog života“, bilo je i svijetlih trenutaka. Jedan od tih trenutaka je bio kada se pojavila sestra Beth jedne noći i Artieju otpjevala pjesmu od grupe McFly.

Snimka zaslona

„Sestra koja pjeva“ ubrzo je postala poznata i na internetu

Beth ima jako lijep glas, a Artie u nju gleda kao očaran dok ona udara svoj ukulele. Beth je rekla da joj je inspiracija za pjevanje u bolnici bilo dijete baš poput Artieja. „Počela sam donositi svoju gitaru kada je jedan dječak htio naučiti svirati, ali mu učitelj nije mogao dolaziti, pa bih ja s njim svirala svaku smjenu“, objasnila je Beth.

VIDI OVO: Medicinska sestra u staračkom domu otkriva pravu istinu o ljepoti

Kada su drugi roditelji saznali za njezin talent, htjeli su da dođe u bolničku sobu njihovog djeteta. Tako je postala „sestra koja pjeva“, a ubrzo je postala poznata i na internetu.

Nakon što je Gemma podijelila video na internetu, javio se i pjevač grupe McFly, Tom Fletcher, koji ju je pohvalio da pjeva „glasom anđela“.

Medicinska sestra pjeva malim pacijentima oboljelim od raka
Snimka zaslona

„Reakcije na ovaj video su nevjerojatno. Kao da nije stvarno. Nisam očekivala ovakvu popularnost“, rekla je Beth. „Čudno mi je pomisliti da me toliko ljudi čulo kako pjevam, uključujući i neke poznate ličnosti! Tom Fletcher je moj glazbeni heroj, pa mi je nevjerojatan njegov kompliment da pjevam kao anđeo“.

Beth kaže da joj treba sat-dva da nauči najdražu pjesmu pacijenata, koju onda pjeva. „Artieju je loše i teško je biti pozitivan, ali Beth je ona radosti koja čini razliku“, rekla je Gemma. Za dječicu i njihove obitelji, svaki znak pažnje jako znači.