NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMedicinska sestra pronašla je dom obitelji koja ga nije imala

Medicinska sestra pronašla je dom obitelji koja ga nije imala

Medicinska sestra je upoznala obitelj čija je životna priča vrlo teška. Budući da nisu imali dom, odlučila je nešto poduzeti.

Basil Dallas bio je kao i svaki drugi 17-godišnjak, osim što je bio beskućnik te je primio vrlo tešku dijagnozu.

Dok se većina učenika njegovih godina brine o školi ili izlascima, ovaj hrabri mladić imao je ozbiljnijih stvari na pameti – gdje će živjeti i hoće li preživjeti slijedećih nekoliko tjedana i mjeseci?

Snimka zaslona: YouTube

Zbog toga je medicinska sestra, Cynthia Robinson, odlučila da mora nešto napraviti što prije kako bi popravila njegovu situaciju dok ne bude prekasno. Cynthia je radila u bolnici te je pomagala Basilu s liječenjem kada je njegova majka progovorila o teškoj životnoj situaciji u kojoj su se nalazili.

Ispalo je da je Basilova obitelj, majka i njegov brat, imala financijskih problema te nisu imali dom. Cynthia, koja je i sama majka, mogla je osjetiti njihovu bol:

„Imam sina i dvije kćeri. Ne mogu zamisliti da moja djeca nemaju dom“.

Basil je imao operaciju mozga te je bio na liječenju – trebao mu je prostor u kojem bi mogao na miru ozdravljati.

Bolničko je osoblje učinilo sve što su mogli te se počeli skupljati donacije kako bi pomogli Basilovoj obitelji.

Snimka zaslona: YouTube

Skupili su dovoljno kako bi Basilovoj obitelji platili dva tjedna u obližnjem hotelu što je značilo da Basil ne mora daleko putovati na medicinske tretmane. No, to se nije činilo dovoljnim jer bi obitelj ubrzo opet bila na ulici.

Nakon što je iscrpila sve opcije, Cynthija je odlučila kontaktirati Ekipu za iznenađenja s postaje Fox5.

Oni su poznati po tome što iznenađuju ljude i pomažu im kada im je to najviše potrebno. No, ujedno primaju jako mnogo molbi tako da Cynthia nije bila sigurna da će dobiti odgovor.

Ono što je primila nije bio samo odgovor…

Kada se Ekipa za iznenađenja odjednom pojavila u bolnici sa sjajem u očima, Cynthija je znala da će sve biti i više nego u redu.

Iako nije imala pojma što je Ekipa isplanirala, ona je sretno odvela voditeljicu i kamermane do hotela u kojem je odsjedala obitelj Dallas kojoj je preostalo samo nekoliko noćenja. Kada su joj rekli da je vrijeme da odu negdje drugdje, majka Marcia je imala veliki osmjeh na licu.

A gdje se sele? Pa, to je bilo to veliko iznenađenje!

Priča ove obitelj inspirirala je vlasnika United Nissana, Dona Formana, koji je odlučio učiniti nešto za njih. Dok je obitelj stajala na pločniku, Don je objavio da su upravo dobili godinu dana besplatnog boravka u stanu ispred kojeg su stajali.

„Svi znamo da ste u teškoj situaciji. Pa, dok se Basil oporavlja slijedećih 12 mjeseci, poželjeli bismo vam dobrodošlicu u vaš novi dom“.

Trebalo je nekoliko trenutaka da shvate o čemu se radi. Cynthia je duboko uzdahnula pokrivajući usta. No, Marcijin se izraz lica nije puno promijenio.

Nakon nekoliko trenutaka, kada je shvatila da će napokon sve biti u redu, suze su joj potekle licem.

Snimka zaslona: YouTube

Iako Basil baš ne voli javno pokazivati osjećaje, rekao da je će učiniti sve kako bi učinio svoju majku ponosnom:

„Sada znam da nije pod stresom. Najgori je osjećaj kada znate da vaša majka ima problema zato što je vas rodila. Ponekad želim, pa, da nije imala nas – tada bi joj možda bilo bolje. Ponekad me baš preplave osjećaji“.

Sada Basil napokon može početi ozdravljati.

Marcia ima nekoliko riječi mudrosti za sve obitelji koje trenutno imaju problema:

„Držite glavu visoko podignutu i uvijek imajte vjere. Jer je s vjerom sve moguće“.

NAJNOVIJE