Medicinska sestra u suzama govori o borbi s opasnom zarazom
Foto: Freepik.com

Medicinska sestra koja radi na Intenzivnoj njezi u bolnici u Miamiju rekla je da njene kolege čine sve kako bi spasili živote pacijenata zaraženih koronavirusom, ali su ih smrtni ishodi i strah od zaraze oslabili.

Kako prenosi CNN, sugovornica je tražila da se ne navode njeno ime niti ime bolnice, jer je medicinskom osoblju zabranjeno davati izjave za medije.

– Uplašeni smo. Nemamo adekvatnu zaštitu od virusa, plakala sam prošli tjedan. Stigle su me emocije nakon što sam izgubila pacijenta koji je bio zaražen, a toliko smo se trudili da mu spasimo život. Osjećali smo se tako poraženo od strane virusa – kaže ova zdravstvena djelatnica.

VIDI OVO: Medicinska sestra: Ovo je glavni simptom zaraze koronavirusom

Ona je istakla da bolnica u kojoj radi čini sve kako bi se izliječili zaraženi koronavirusom i spasili živote. Opisala je tu borbu “kao kada bacate špagete na zid i gledate koje će se zalijepiti”.

– Pokušavamo sa svim lijekovima koji drugi koriste, čak ih i kombiniramo – istakla je medicinska sestra.

Na fotografiji koja se vrlo brzo proširila društvenim mrežama vide se tri medicinske sestre u bolnici Mount Sinai West koje poziraju u hodniku bolnice obučene u velike crne plastične vreće za smeće prekrojene u zaštitne haljine, i jedna od njih kako drži kutiju s tim vrećama, piše Newyork Post.