Vatikanski biskup kaže da su ukazanja u Međugorju vražje djelo
Snimka zaslona: YouTube

Vatikanski biskup i egzorcist Andrea Gemma smatra ukazanja u Međugorju skandalom i vražjim djelom.

Svetište u Međugorju je opisao kao mjesto zgrtanja novca u kojem se nikada nisu dogodila ukazanja.

On smatra da je sve smišljeno kako bi se ostvarila zarada od milijuna hodočasnika. Kaže da se najviše pažnje poklanja prodaji jeftinog nakita i kućama za iznajmljivanje hodočasnicima.

PROČITAJTE: Zašto Gospina ukazanja vjerojatno nisu od Boga?

Biskup je nazvao međugorska “pojavljivanja Gospe” skandalom i “djelom samog vraga”, navodeći kako se u Vatikanu sve više čuju glasovi koji traže konačan “obračun” s prevarantima, prenosi Catholic Light.

O Međugorju su brojni svjetski mediji objavili reportaže, a mainstream mediji uglavnom su dovodili u pitanje autentičnost tvrdnji vidjelica, kao i samog svetišta.

“Sve je to velika prijevara, ali moje riječi kao ni apeli biskupa neće ništa promijeniti jer će mase dolaziti i dalje”, prije deset godina komentirao je pokojni don Grubišić.

PROČITAJTE: Mostarski biskup: Gospa se u Međugorju nije ukazala!

Pri tom je aludirao na veliki biznis organiziranih odlazaka u Međugorje kada se vjernicima govorilo u koliko točno sati će se Gospa ukazati i kada točno ima poruku za vjernike.

Osim toga, fenomen Međugorja uključuje i telefonske linije s posebnim tarifama na kojima svaki dan možete čuti navodne Gospine dnevne poruke. Medalje i kipovi se prodaju na desecima web stranica, a u prodaju su se uključile i brojne američke, argentinske i australske tvrtke.

PROČITAJTE: Zašto brojni svećenici ne vjeruju u Gospina ukazanja u Međugorju?

Prodaju se majice, ručnici, zastave, upaljači, naplaćuju se predavanja, a na prodaju je stavljeno i kamenje iz Međugorja, prenosi Express.