Mehaničar je na sudu oprostio napadaču koji ga je u njegovoj radnji ubo nožem. Unatoč užasnoj boli i groznom iskustvu, čuo je Duha Svetoga kako mu govori da oprosti napadaču.

Mehaničar Bret Lynn je 2013. godine bio žrtva brutalnog incidenta zbog kojeg je dobro promislio o Kristovom oprostu.

Kada je stigao u svoj dom u Philadelphiji, nakon što je odveo svoju djecu na gimnastiku, primijetio je uljeza u obiteljskoj radnji. Radnja se nalazila odmah pokraj obiteljske kuće. 

Bret se suočio s tim čovjekom te mu je rekao da ode; no, tada je sve krenulo nizbrdo. Uljez je postao vrlo ljut te je napao Breta. Bret je mislio da ga je uljez udario u trbuh, no uskoro je shvatio da je to bio ubod nožem. Odmah je prevezen u bolnicu u kritičnom stanju. 

Unatoč užasnoj boli i groznom iskustvu, Bret je čuo Duha Svetoga kako mu govori da oprosti napadaču.

VIDI OVO: Ne možete oprostiti! Zašto Bog to od tebe traži?

Napadač je zapravo bio pohađao istu srednju školu kao i Bret, te je maturirao 10 godina prije Breta. Bret je ujedno saznao da je imao posao 25 godina prije nego je postao beskućnik nakon što je njegova tvrtka propala. 

„Zaboljelo me je srce“, rekao je Bret. 

Kada su se napokon suočili na sudu, Bret je u svojoj izjavi oprostio napadaču. 

Prisjetio se: „Rekao sam mu da ne želim da bude u zatvoru više nego što država smatra potrebnim. Ne treba patiti zbog mene jer mi više ništa ne duguje. Rekao sam da mu opraštam jer je i meni Krist oprostio za mnogo više nego što mi je on učinio“. 

Bret je rekao da su kršćani pozvani opraštati kao što je Krist nama oprostio. 

Dodao je: „Nitko od nas nije pravedan, savršen ili svet. No Bog je svet. On je beskonačan. On je svet, pravedan i savršen. Ako smo kršćani i oprošteno nam je sve što smo učinili, kako onda sami možemo nekome uskratiti oprost?“