Miss Engleske 2019, Bhasha Mukherjee je zaustavila humanitarni rad u inozemstvu kako bi se vratila poslu liječnice tijekom pandemije koronavirusa

24-godišnjakinja ima dvije diplome u medicini s Nottinghham fakulteta, a kada je od kolega čula koliko je loša situacija u Engleskoj odmah se odlučila vratiti na posao. 

„Osjećala sam kao da je ovo razlog zbog kojeg imam te diplome te da nema boljeg vremena da budem dio ovoga sektora nego što je sada“, rekla je. 

U ožujku ove godine, Bhasha je radila u Indiji kao ambasadorica za humanitarnu organizaciju. 

VIDI OVO: Miss svijeta šokirala zagovornike abortusa i predbračnog seksa

Miss Engleske 2019 liječnica
Miss Engleske radi kao liječnica s pacijentima oboljelim od koronavirusa; Foto: Instagram

Htjela sam se vratiti kući i odmah se baciti na posao

„Kada radite sav taj humanitaran posao izvan zemlje ipak se od vas očekuje da stavite krunu i izgledate, pa… lijepo“, rekla je, „Osjećala sam da nije pošteno što se ja uređujem na sigurnom mjestu dok moji kolege polažu svoje živote kod kuće. Željela sam se vratiti kući i odmah se baciti na posao“. 

Odmah je odletjela u Englesku te je bila u samoizolaciji 14 dana prije nego se vratila na posao u Pilgrim bolnicu. Čak se pojavila u reklami koja ohrabruje ljude da ostanu kod kuće. 

„Medicinsko osoblje riskira živote za nas, pa idemo mi riskirati puku ugodu makar na kratko kako bismo im zahvalili“, napisala je na svom Instagramu. 

Bhasha je pravi primjer postupanja u teškim vremenima i žrtvovanja za druge.