Mlada majka u Somaliji sve izgubila kako bi slijedila Krista
Foto: Unsplash

Suprug Sa’aade Hussein se nije činio kao pretjerano zagrižen musliman tako da je ona pomislila da bi bilo u redu pitati ga da čita Bibliju.

Ipak je on često žvakao khat, biljku koja izaziva euforiju, a koja je bila zabranjena za muslimane u Somaliji. Iako je odrasla gledajući kako joj obitelj izvodi muslimanske rituale, Hussein je potajno svoje srce predala Isusu u svojim 20.-ima.

Nakon što se 2010. udala za muslimana, svoju je vjeru morala skrivati, te je 2017. godine u tajnosti svoj život predala Kristu. Tada je imala dvoje male djece te je počela ponovno čitati Bibliju koju joj je davno prije poklonio bivši dečko, piše Christian Headlines.

Potajno je bila kršćanka godinu dana

„Bojala sam se da će moj suprug izdati moju vjeru u Isusa članovima moje daljnje obitelji tako da sam potajno bila kršćanka godinu dana“, rekla je Hussein, 32, „U siječnju 2019. godine sam ga zamolila da mi dopusti čitati Bibliju, ali je on odbio unatoč tome što ni sam nije bio predani musliman te je žvakao khat“.

VIDI OVO: Hinduistička obitelj pretukla i otjerala djevojku (12) jer vjeruje u Krista

Tada ju je njezin suprug izdao članovima njezine daljnje obitelji – živjeli su u zemlji u kojoj je napuštanje Islama kažnjivo smrću, čak i ako država nema smrtnu kaznu, u mnogim obiteljima bi rođaci prijestupnika kamenovali na smrt.

„20. veljače je moja obitelj otvorila pitanje mog čitanja Biblije te su me pozvali k sebi“, rekla je Hussein, „Znala sam da će rezultat biti užasan tako da sam otišla od supruga“.


Mlada majka je izgubila djecu i roditelje zbog vjere u Krista

Ostavila je sve, uključujući i svoju djecu (8 i 6) na taj dan. Ujedno je ostavila i svoj uspješan obiteljski posao.

Bojala se za svoj život te je znala da će djeca pripasti muslimanu suprugu kada žena ode od kuće i rastane se, te je radije odabrala otići nego se odreći Krista.

VIDI OVO: Medicinska sestra dobila otkaz zbog vjere u Krista

„Zbog kulturnih problema i opresije žena u Islamu izgubila sam djecu, roditelje i rođake jer sam se obratila, što je bilo vrlo bolno te mi je duh ranjen“, rekla je, „Jako je teško doći do moje djece, nisam ih vidjela 8 mjeseci“.

Sada se preselila u drugi dio Somalije te je rekla da su ju uvijek zanimale knjige koje je Islam priznavao – Toru, Psalme i Evanđelja – prije nego je postala kršćanka.


„Dugo ih nisam mogla naći, niti sam mogla koga pitati jer sam se bojala za svoj život“, rekla je, „Nakon nekoliko godina sam upoznala jednog vjernika iz svog sela koji mi se udvarao te sam mu postala djevojka. Nakon godine dana, pitala sam ga može li mi pribaviti i druge islamske knjige, što je on, posredstvom prijatelja, učinio“.

Kada je pročitala Bibliju, postala je sljedbenik Isusa Krista

Donio joj je Bibliju uvjeravajući ju da je u njoj i Tora, Psalmi te Evanđelja. Nakon što ju je pročitala, zaključila je da su Muslimani u krivu kada su optuživali kršćane da koriste krive informacije.

„Kada sam pročitala Bibliju, postala sam sljedbenik Isusa“, rekla je.

Njezin je dečko otišao kako bi se obrazovao, a ona je morala potiskivati svoju vjeru punih osam godina nakon udaje.

VIDI OVO: Što vjera u Isusa Krista traži i daje?


„Pred kraj 2017. godine sam se odlučila povezati s prijateljem koji mi je dao Bibliju te sam predala svoj život Kristu“, rekla je Hussein koja je pronašla duhovnu obitelj u skrivenoj crkvi, „Željela bih pomoći drugim ženama, bivšim pripadnicama Islama, i savjetovati im da budu oprezne prilikom udaje za muslimana da ne bi morale prolaziti kroz šok kao ja, napustiti dom i cijeli svoj život“.

Voditelj te podzemne crkve zamolio je za molitve za Hussein i slične njoj jer žive u nezavidnim uvjetima jer su se odlučili obratiti i predati se Isusu.

Somalija je na trećem mjestu zemalja u kojima je najteže biti kršćanin. Pomolimo se za sve obraćenike.