Tragičan kraj ljubavi: Mladenkin otac je platio ubojicu da ubije zeta

Nevjerojatno ubojstvo koje se dogodilo u Indiji ponovo je pokrenulo velike rasprave o klasnim razlikama i nepravdi koje vladaju u toj zemlji.

Naime, iako se zna da se pripadnici kasti uglavnom i dan-danas ne miješaju, priča o mladencima Pranayu Perumallau i Amruthi Varshini zapanjila je mnoge.

Njih dvoje su bili presretni, a na sam dan vjenčanja nosili su vijence od cvijeća, a rođaci su na njih bacali zrna riže. Ipak, dok su slavili, nisu ni slutili da su već te večeri u smrtnoj opasnosti. Samo nekoliko tjedana kasnije, muškarac im je prišao s leđa držeći u ruci veliki mesarski nož. Ubo je Pranaya u vrat usmrtivši ga na mjestu.

Otac je angažirao plaćene ubojice da ubiju mladoženju

Kako se navodi, nesretni Pranay je bio Dalit, odnosno, pripadnik kaste ‘nedodirljivih’, dok je 21-godišnja Amrutha pripadala višoj kasti. Bogata i moćna se nije mogla pomiriti s njezinim izborom, pa je vjenčanje promatrala kao poniženje. Amruhtin otac je bio toliko bijesan da je angažirao plaćene ubojice da ubiju mladoženju.

Foto: Facebook

Amrutha je preživjela napad i sada živi s Pranayevim roditeljima u naselju nedodirljivih, gdje se brine o šestomjesečnom sinu. Zbog vlastite sigurnosti, ne izlazi iz kuće koja je u potpunosti pokrivena nadzornim kamerama.

Pranayeva obitelj je uspjela pobjeći iz bijede Dalita, zahvaljujući ocu koji je cijelog života radio kao službenik u jednoj osiguravajućoj kompaniji. Amrutha je, sa druge strane, odrasla u luksuznoj kući koju je sagradio njen otac, bogati investitor.

Kada je Amrutha krenula u školu, roditelji su joj strogo zabranili da se druži s pripadnicima nižih kasti. Ipak, kada je u devetom razredu otišla u kino, počela je ljubavna priča koja će imati tragičan kraj.

Prepoznala je Pranaya iz škole. Godinu dana stariji mladić bio je inteligentan i atletski građen, odmah ju je privukao. Počeli su se dopisivati, a zatim i razgovarati preko telefona.

Foto: Facebook

Međutim, prijateljstvo je izazvalo probleme kada je njezin otac saznao da se viđaju.
Amruthu je tada brutalno pretukao, oduzeo joj telefon i laptop te upisao u drugu školu. Narednih nekoliko godina par se uopće nije vidio.

“Mogu te udati za prosjaka iz više kaste, ali nećeš se udati ni za koga iz niže”, govorio joj je otac opsjednut kastama. Kada je došlo vrijeme za fakultet, Amrutha se obratila Pranayu. Skovali su plan da pobjegnu i potajno se vjenčaju.

Došao je i taj dan – 30. siječanj 2018. godine, kada joj je majka otišla na popodnevni odmor, a Amrutha se sa unaprijed pripremljenom haljinom iskrala iz kuće.

Vjenčali su se u prisustvu tek nekolicine prijatelja i članova obitelji

Ipak, nakon vjenčanja vratili su se kućama i čekali putovnice, a pet mjeseci kasnije Amrutha je ustanovila da je trudna pa su selidbu u Australiju odložili. Tada su odlučili organizirati svadbeno slavlje.

Roditelja mlade nije bilo. Oni su u tom trenutku planirali mladoženjino ubojstvo.
Prema sudskim dokumentima, Amruthin otac platio je 150 tisuća dolara za ubojstvo zeta, a u organizaciji zločina kao posrednik mu je pomogao visokopozicionirani lokalni političar.

Nakon gnjusnog ubojstva na izlazu iz ordinacije u koju su došli na kontrolu trudnoće, Amrutha je nazvala oca, što su zabilježile i nadzorne kamere.

“Što si to učinio?”, zavrištala je i onesvijestila se.

U Indiji su i danas česti ovakvi slučajevi, a koliko je problem dubok svjedoči i činjenica da je kćerka jednog političara iz vladajuće stranke u Indiji javno zatražila zaštitu od svog oca nakon zato što se udala za ‘nedodirljivog’.