Mladić s dijabetesom i bolesti pluća pobijedio COVID-19
Foto: Mirror.co.uk

Poznato je da je COVID-19 respiratorni virus, a među simptomima je upravo kašalj i otežano disanje. Upala pluća je nerijetka, respiratori su bolnicama prijeko potrebni.

Stoga je ova priča o mladiću koji je pobijedio novi soj koronavirusa, a ima teško oboljenje pluća, vrlo ohrabrujuća.

Daniel James-Lacey McInerney (21) iz Londona ima kroničnu bolest pluća, cističnu fibrozu, i bio je prestravljen kada se ispostavilo da je pozitivan na COVID-19.

No, nakon dva tjedna bolničkog liječenja i kućne karantene konačno je pobijedio virus.

Mladić je poslao poruku nade

„Ovo možemo pobijediti“, napisao je.

VIDI OVO: Ona je pobijedila koronavirus i ima važnu poruku: Ne paničarite!

„Znam da su ugroženi ljudi u Velikoj Britaniji uplašeni zbog onoga što se događa, ali želim im dati malo nade… Uopće nemam pojma kako sam uhvatio koronavirus, gdje ili zašto, ali suočio sam se s njim i borio sam se sa njim“, kazao je za Daily Express.

Naglasio je da ako se netko s plućima koja rade na samo 25 posto, oslabljen cističnom fibrozom, može otrgnuti koronavirusu, onda to mogu mnogi drugi.

Daniel je rekao kako se osjećao prilično loše i da je imao vrućicu, grlobolju i glavobolju, ali dva tjedna kasnije sjedi kod kuće, bez simptoma i negativan na COVID-19, piše Mirror.

Osim cistične fibroze, koja mu je dijagnosticirana kada je imao četiri godine, Daniel ima i dijabetes povezan upravo s ovim oboljenjem pluća.