Naslovnica Novosti Kršćanske vijesti Mnoge žene odlučuju poći na ultrazvuk čak i ako planiraju pobačaj, ali...

Mnoge žene odlučuju poći na ultrazvuk čak i ako planiraju pobačaj, ali OVO nisu očekivale!

Život je nešto predivno. To je dragocjen dar, ali nažalost, često biva prekinut i prije nego što je počeo.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), svake se godine izvrši se 40-50 milijuna pobačaja. To je oko 125.000 pobačaja dnevno, 125.000 života koja nikada nisu ugledala svjetlo dana.

Dave i Evelyn Stone, misionari “Udruge Baptista za Svjetsku Evangelizaciju (ABWE)”, koji već dva desetljeća služe u Peruu kao osnivači Crkve, sada su pokrenuli “New Life Prenatal Center” u glavnom gradu Perua, Limi. Organizacija “Life Matters Worldwide” (pro-life služba) pomagala je i surađivala s Daveom i Evelyn posljednjih 16 godina.

Stonesi su uvidjeli da će se mnoge žene odlučiti poći na ultrazvuk, čak i ako planiraju pobačaj. Međutim, predsjednik “Life Matters Worldwide” Tom Lothamer, kaže: “Ultrazvuk je “prozor u maternicu”, koji omogućuje ženama i očevima da vide svoje dijete kako se kreće, kako miče ručicama i nožicama”.

Ultrazvuk je korak u život i vrata za podjelu Evanđelja.

Mnogi roditelji, nakon što vide svoje dijete i njegove pokrete, odlučuju se da ne prekinu trudnoću. Mnogi od njih će posjetiti Centar više puta i stvoriti odnos s radnicima. “Ženama u Centru, radnici prilaze sa svom dobrotom, blagosti i suosjećanjem, te ih pitaju: ‘Mogu li vam ispričati, podijeliti više o Gospodinu?’ I mnogo, mnogo puta ove žene kažu: ‘Naravno'”, objašnjava Lothamer. Nekoliko stotina ljudi je upoznalo i došlo Kristu kroz njihovu službu.

“Life Matters Worldwide” udružio se s Evelyn, kako bi mogla podijeliti svoju poruku širom svijeta. Sada su partneri dvogodišnje koferencije koja će se održati u Peruu, gdje će drugi pro-life misionari primiti ohrabrenje i dodatnu obuku.

Izvor: Kršćansvo danas/Mnnonline.org

NAJNOVIJI ČLANCI