Mnogi propuste blagoslove
Foto: Unsplash

Želite li najbolje od Boga za svoj život? Na žalost, mnogi ljudi propuste blagoslove jer nisu spremni čekati Njegovo vrijeme. Pismo ohrabruje vjernike da budu strpljivi.

David je bio dobar primjer te vrline kada je odbio koristiti nasilje kako bi preuzeo prijestolje za koje znao da će u konačnici ipak pripasti njemu. Šaul, koji je postao ljubomoran na Davidove sposobnosti, popularnost i pomazanje, ga je planirao ubiti.

Dva puta tijekom potjere David je bio nadomak Šaula te je mogao lako ubiti svog progonitelja. No u oba slučaja odabrao je čekati Božje vrijeme. Nije htio uzimati stvari u svoje ruke iako bi ubijanje Šaula donijelo predah.

PROČITAJTE: Kako možemo naučiti biti strpljivi?

Na svu sreću, David je bio strpljiv. Primijetite vrline koje su mu pomogle pri čekanju Božjeg vremena.

Prvo, imao je jaku vjeru te je vjerovao da će Bog donijeti pobjedu u pravo vrijeme i s pravom metodom.

Drugo, imao je prave vrijednosti. Ubijanje bi bilo protivno njegovoj savjesti.

Treće, pronicljivost mu je pomogla shvatiti da bi ubojstvo značilo djelovanje suprotno Božjoj volji.

Četvrto, snaga je igrala veliku ulogu u njegovoj odluci. Koliko je teško moralo biti odupirati se želji za djelovanjem koja bi rezultirala slobodom i dobivanjem prijestolja.

PROČITAJTE: Kako izgraditi strpljivost u čekanju na Boga?

Strpljivost se usavršava u teškim vremenima, kada ste frustrirani čekanjem te želite učiniti nešto suprotno Božjoj volji. Uvijek tražite Njegovu mudrost i pratite upute koje primite. Zapamtite: „(…) onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja“ (Izaija 40,31).

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org