Molitve jednog muškarca su uslišane kada mu je stranac pokucao na vrata

Internetom kruže snimke čovjeka koji kuca ljudima na vrata te im nudi platiti stanarinu. On je mnogima postao anđeo koji ih je izbavio iz teških situacija. 

Juan vodi YouTube kanal pod nazivom That Was Epic, a na ovoj snimci, on kuca na vrata nepoznatog čovjeka i nudi da mu plati stanarinu. 

„Bok. Potpuno nasumično pitanje. Žao mi je što vam smetam“, rekao je Juan muškarcu koji je otvorio vrata, „Zanima me koliko plaćate ovdje za stanarinu.“ 

„Pa, plaćam 1200 dolara“, rekao je muškarac. 

„U redu, da vidimo…“, rekao je Juan dok je brojao 1200 dolara u gotovini. 

Muškarac je upitao Juana zašto to čini, no Juan se samo nasmiješio i rekao da mu želi pomoći tako što će platiti njegovu slijedeću stanarinu. Muškarac je ostao potpuno šokiran. 

„Znate da sam se molio za ovo“, rekao je muškarac, „Nemam novac za sutrašnju stanarinu“. 

„Ozbiljno? Pa, evo onda“, rekao je Juan, „Sada ga imate“. 

„Jeste li vi anđeo“, upitao je muškarac. 

„Ne. Samo imam YouTube kanal“, rekao je Juan, „Danas smo odlučili ići ljudima po kućama i davati im novac za stanarinu“. 

Tada se muškarac otvorio o svojoj trenutnoj situaciji. Rekao je: „Molio sam se. Trenutno prelazim s jednog posla na drugi te mi je bilo teško. Ovo sam se jutro molio. Inače sam na vrijeme plaćao stanarinu, ali su stvari baš pošle po krivu posljednja dva mjeseca. Ovdje smo se preselili prije četiri mjeseca te je postalo dosta teško za mene kada smo se preselili. Tvrtka za koju sam radio je prodana te su nas doslovno ostavili na ulici. Čak i ovoj jutro sam govorio svom nećaku da nikako ne smijemo izgubiti nadu. To je zadnja stvar od koje ću odustati. Uzet ću ovo jer znam da je od Boga. Ovo je baš nešto što bi Bog učinio“. 

Tada su se muškarci zagrili i pozdravili. 

Jakov 1,17: „Svaki dobar dar, svaki savršen poklon odozgor je, silazi od Oca svjetlilâ u kome nema promjene ni sjene od mijene“.