molitve slabe
Foto: Unsplash

“Ne budite s nevjernicima pod jednim te istim jarmom! Što ima pravednost s bezakonjem? Što li je zajedničko svjetlu i tmini?” (2 Kor 6,14).

Možda se pitate zašto se osjećate tako tupo u duhu. Ili zašto nemate sile da svjedočite kao što biste htjeli. Ili zašto su vaše molitve tako slabe. Možda je to radi previše svijeta, ostatka tijela i tjelesnosti u vama.

Možda slušate pogrešnu vrstu glazbe ili gledate štetne stvari na televiziji ili online. A što je s ljudima s kojima se družite? Pozivaju li vas oni da budete sličniji Isusu ili su tjelesni, prijatelji koji samo traže zadovoljstvo i koji vas odvode od Isusa?

“Zato iziđite između njih i odvojite se – veli Gospodin” (2 Kor 6,17). Odvojiti se od čega? Od zajedništva sa stvarima koje nisu čiste i svete; stvarima koje su neistinite i nedobre te izazivaju podjele; stvarima koje stvaraju razdor između vas i drugih te smanjuju vašu vjeru, ljubav i molitveni život.

PROČITAJTE: SVETOST: Na kakvu nas svetost poziva Pismo?

Zapravo je Bog možda već govorio vašem srcu o tome što su neke od tih stvari i on kaže: “Riješi ih se. Uzmi si vrijeme i ukloni to iz svog života. Odvoji se od toga!” A kad to učinite, njegov će vas Duh obnoviti. Božja će vas milost obuhvatiti i omogućiti vam da izjavite kako su te prljavštine stvar prošlosti. Poraz od zloga koji pokušava smanjiti vašu vjeru, snagu i silu stvar je prošlosti!

Bog nas ne traži da izađemo iz određenih stvari jer je on neka vrsta moralnog policajca koji nastoji vidjeti da ćemo učiniti točno što kaže. Ne, to je jer je on Otac koji vas ljubi i raduje se u vašoj dobroti. I raduje se da živite sjajnim, dragocjenim životom koji je ispunjen čudima.

Autor: Gary Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org