Možda vas je sotona uvjerio da je Bog digao ruke od vas

Ne možete vjerovati da bi vam Bog oprostio što ste svakodnevno razapinjali Isusa i javno ga izlagali ruglu. Mislite da je vaš grijeh predubok i da vas previše čvrsto drži da biste mogli biti iscijeljeni.

Kažem vam, niste više ožalostili Bog od Izraela. Bog je za taj narod rekao da su tvrdih vratova i idolopoklonici. ”Moj će gnjev protiv vas postati sve jači. Uništit ću vas radi vašega grijeha” (vidi Izlazak 32,9-10).

Međutim, Sveto pismo govori da se Bog pokajao radi svoga gnjeva protiv svog naroda. Umjesto toga je rekao: ”Zašto bi Egipćani morali reći: ‘U zloj ih je namjeri i odveo, tako da ih smakne…’ I Jahve odustane da na svoj narod svali nesreću kojom mu bijaše zaprijetio.” (Izl 32,12.14).

Kad god Bog čuje naš dubok vapaj pokajanja, činjenica je da je njegovo srce dotaknuto. I on vjerno odgovara na naš vapaj obnavljajući nas i iscjeljujući do pokajanja.

Možda ste u kušnji da odgodite vapaj k njemu. Možda mislite: ”Ako me Bog može iščupati iz ove jame, mogu još malo čekati i uživati u svome grijehu.” Ali Biblija nam govori: ”Sad je dan spasenja” (2 Kor 6,2). Nemojte misliti da možete čekati drugu priliku da zavapite Gospodinu. Vrijeme za vašu obnovu je sada.

Dakle, zavapite mu danas. On je vjeran i izbavit će vas i obnoviti sve što je gusjenica izjela. Njemu ništa nije nemoguće!

Autor: David Wilkerson