Naslovnica Duhovnost Može li ateist završiti u nebu? Papa Franjo kaže DA!

Može li ateist završiti u nebu? Papa Franjo kaže DA!

Može li ateist završiti u nebu ako je činio dobra djela? Mogu li nas spasiti dobra djela bez vjere u Boga? Krštenje, bez vjere u Krista? Koji je razlog Kristova odlaska na križ ako nije potrebno vjerovati u Njega za naše spasenje?

Jedno dijete je pitalo papu: „Nedavno je moj otac umro. Bio je nevjernik, ali dao je krstiti četvero svoje djece. Bio je dobar čovjek. Je li tata u nebu?“

Papa mu je odgovorio: „Da, tvoj tata je u nebu. Taj čovjek nije imao dar vjere, nije vjerovao, ali je dao krstiti svoju djecu. Imao je dobro srce.“

Kao prvo, nitko nije dobar. Nitko nema dobro srce, već prijevarno i podlo srce. „Srce je iznad svega prijevarno, i beznadno opako…“ (Jeremija 17,9).

Drugo, ateisti ne idu u nebo bez obzira koliko dobrih djela učinili u svom životu. Nitko se ne može spasiti količinom dobrih djela. Čovjek s najviše dobrih djela na svijetu nikada ne može biti opravdan pred Bogom. Božja Riječ je jasna: Tko se želi opravdati pred Bogom mora POVJEROVATI da je Isus Krist položio svoj život umjesto njega i platio cijenu za njegove grijehe.

„Čovjek se ne opravdava po djelima Zakona, nego vjerom u Isusa Krista, i mi u Krista Isusa uzvjerovasmo da se opravdamo po vjeri u Krista, a ne po djelima Zakona, jer se po djelima Zakona nijedno tijelo neće opravdati“ (Galaćanima 2,16).

Pročitajte cijeli članak

NAJNOVIJI ČLANCI