Naslovnica Svjedočanstva Životne priče Muškarac na Božić žrtvovao svoj život kako bi spasio obitelj iz požara

Muškarac na Božić žrtvovao svoj život kako bi spasio obitelj iz požara

Na Božić jedan muškarac iz Teksasa položio je svoj život kako bi spasio druge u nečemu što je bilo čisti herojski čin.

36-godišnji Eric Chambers spasio je cijelu obitelj svoje zaručnice iz goruće kuće njihovog doma u Arlingtonu. Eric i njegova zaručnica Jacki Goulet u rano božićno jutro odmotavali su poklone nakon čega je Eric pošao u garažu. „Držala sam ga ne bi li uključio božićnu rasvjetu jer je sve unutra izgledalo previše tmurno“, prisjeća se ona za Fox 4. „Uključio ih je i otišli smo u garažu“. Samo nekoliko minuta kasnije Jackiin 12-godišnji sin vrisnuo je da kuća gori.

Eric je požurio u akciju jer se želio pobrinuti da svi izađu iz kuće neozlijeđeni. „Pobrinuo se da moje majka i teta izađu van“, rekla je Jacki. „Ona je hendikepirana“. Bila je tako uplašena. No on se pobrinuo da budu na sigurnom. Čim se počeo približavati vratima povikao je: „Imaš li Hailey?! Jesu li svi vani?! Mi smo rekli: „Da, svi su vani“!

Nakon što su svi stanari bili na sigurnom (uključujući i obiteljskog psa) Eric se srušio na pod i izgubio svijest. Njegova partnerica se prisjeća njegovih posljednjih riječi:

„Moglo se vidjeti da je u šoku i da mu je drago što su svi na sigurnom“, rekla je Goulet. „Nakon toga, samo je pao. Uspjela sam ga podignuti da napravi nekoliko koraka nakon čega je pao i rekao mi: „Lice mi se zapalilo kada sam pokušao izaći kroz prednja vrata“.

Nakon što su vatrogasci stigli u 04:20 ujutro vidjeli su da Eric leži na travnjaku i da ne reagira. On je odvežen u bolnicu Medical City Arlington gdje su ga proglasili mrtvim nekoliko trenutaka kasnije, nakon brojnih pokušaja oživljavanja. Uzrok požara još uvijek nije utvrđen.

Snimka zaslona: YouTube

Onima koji su poznavali Erica ovakav čin hrabrosti nije bio iznenađenje.

„Druge je uvijek stavljao ispred sebe“, rekla je Goulet. „Oduvijek je bio takav. Znao je što radi kada je ušao u tu vatru kako bi sve izbavio na sigurno“, rekla je vlasnica kuće Jeanine Gabriel. „Rekla bih da je junak i da će on biti vaš anđeo čuvar ostatak vašeg života“.

„Zahvalni smo što su svi ostali dobro“, dodala je Gabriel i izjavila za NBC. Goulet je objasnila da je Erica poznavala godinama no da su tek nedavno počeli hodati i da su se prošlog mjeseca odlučili zaručiti.

„Rekao je da sam ja njegov plamen blizanac i da mu ispunjavam prazninu koju on nije mogao ispuniti ničim drugim u životu“, rekla je. „Napokon me je pronašao i bio je sretan i spreman ići prema naprijed, ali sada ga više nema“. Goulet je izjavila da će u Ericovu čast svoje prezime promijeniti u Chambers koji iza ostavlja svoje troje djece.

Snimka zaslona: YouTube

Ericovi prijatelji su postavili GoFoundMe stranicu preko koje pokušavaju financijski pomoći obitelji za troškove pogreba. Donacijama će se isto tako pomoći tugujućoj obitelji da ponovno izgrade svoje domove i svoje živote jer je požar uzrokovao gubitak od oko 46.000 dolara. Tragično je i to što su svi dječji pokloni stradali u požaru. Na objavi internetske stranice piše:

„Moj dobar prijatelj je poginuo na božićno jutro. Nastavio se vraćati kako bi bio siguran da su svi izašli. On je izašao posljednji. Dom majke Jackie Goulet je uništen i ona živi od fiksnih primanja. Tu je dvoje djece bez odjeće, doma ili poklona za Božić- djevojka od sedam godina i tinejdžer. Tražimo donaciju za Erica (troškove pogreba) i Jackieinu obitelj koja je izgubila sve“.

NAJNOVIJI ČLANCI