Muslimanka je uklonila pokrivalo s glave: Umjesto kazne, iskusila je veliki blagoslov

Muslimanka Hedieh Mirahmadi je uklonila pokrivalo koje je nosila na glavi. Iako su joj govorili da će biti kažnjena u paklenoj vatri, ona je iskusila veliki blagoslov. 

Hediehini roditelji emigrirali su iz Irana u SAD u potrazi za američkim snom. Pronašli su ga. Hedieh je odrasla među bogatstvom i raskoši Beverly Hillsa, ali kaže da to nije bilo dovoljno.

“Nikad me nije ispunjavalo … Opet sam bila tužna. I uvijek sam se pitala koji je to prostor u mom srcu zbog kojeg sam se osjećala prazno”, prisjeća se.

Nadala se da će u islamu pronaći ispunjenje

Dok je studirala na UCLA-i, nadala se da će religija ispuniti prazninu. Otac ju je uveo u islam, a dečko je odveo u lokalnu džamiju.

“Bila je to pomalo ekstremna džamija”, kaže Hedieh. “I imali su sva ta načela o politici i o tome kako pretvoriti Ameriku u muslimansku naciju. I pomislila sam u sebi: ‘Ovo je strašno. Ne želim imati nikakve veze s ovim. Ako je ovo religija, ne želim s tim imati nikakve veze.'”

“U islamu Bog nije otac. Bog je krajnji sudac. I On sjedi odvojeno od nas, osuđujući apsolutno svaku stvar koju radimo”, objašnjava ona.

Odbijena muslimanskim ekstremizmom, i još uvijek želeći upoznati Boga, pridružila se drugoj grani islama zvanoj sufizam. “To je mistična praksa u islamu koja se sastoji od ljubavi i harmonije i pronalaska osobnog odnosa s Bogom, i pomislila sam: ‘U redu, ovo je savršeno.’ Ovdje bih mogla naći mir i taj odnos s Bogom.”

Nakon studija prava, Hedieh je počela pisati izvještaje o muslimanskom ekstremizmu. Njezin rad odveo ju je u FBI i radila je s vladinim agencijama za borbu protiv terorizma.

Nadala se da će u islamu pronaći ispunjenje

VIDI OVO: 5 stvari o islamu koje svaki kršćanin treba znati

Udala se i dobila kćer … i napustila islam

Godinama se Hedieh strogo držala islamskog zakona. Sjeća se: “Bio je to neprestani pokušaj kontrole vaših tjelesnih želja, vašeg ponašanja u nastojanju da se približite Bogu. Stalno ste se molili bogu koji vam nije odgovorio.”

Na kraju je postala frustrirana što joj, unatoč njezinim naporima, islam nije pružio sigurnost u spasenje.

Zatim, jednog dana, nakon 22 godine u islamu, Hedieh je skinula pokrivalo za glavu. Njezini imami rekli su da je njezino vječno odredište sada sigurno.

“Rekli su mi da ću vječno visjeti sa kose u paklenoj vatri jer sam skinula pokrivalo za glavu. Dakle, unatoč nesigurnosti po pitanju spasenja, rekli su da ću provesti cijelu vječnost u paklenoj vatri, a to je neprihvatljivo. I napustila sam islam. Osjećala sam se stvarno, stvarno izgubljeno”, kaže ona.

Hedieh je i dalje čeznula za Bogom

Dok je bila na internetu, gledala je videozapis kršćanskog pastora koji je govorio o odnosu s Bogom po Isusu. Bila je dirnuta i zbunjena. Ubrzo nakon toga je izmolila očajničku molitvu.

“Bila sam na koljenima u obrednom molitvenom obliku islama, spuštene glave, samo plačući i govoreći: ‘Možeš li mi se otkriti jer sam toliko zbunjena tko si Ti?’ I upravo sam u jednoj od onih molitvi u svojoj spavaćoj sobi čula Kristov glas i rekao je: ‘Hedieh, to sam Ja.’ I bilo je izvanredno.”

Hedieh je i dalje čeznula za Bogom

Nastavila je gledati pastora na internetu i počela čitati Bibliju. Hedieh kaže: “Kroz Bibliju sam mogla čuti Boga kako mi govori i znala sam da mi govori izravno jer je Njegova Riječ u Bibliji bila istinita. Došla sam do točke u kojoj sam morala prihvatiti da je Isus Gospodin. Morala sam prihvatiti da me spasio. I molila sam se jednog dana i jednostavno sam osjetila kako mi Gospodin govori: ‘Kćeri, ne moraš se više bojati.'”

Hedieh se ubrzo krstila u crkvi koju je gledala na internetu. Kaže da sada ima odnos s Bogom za koji nikada nije mislila da je moguć.