Muslimanski otac iz Ugande je zapalio svoju 24-godišnju kćerku samo zato što je postala kršćanka. Teta joj je uspjela spasiti život. 

Budući da se zbog koronavirusa nije mogla vratiti kući u zapadnoj Ugandi, Rehema Kyomuhendo bila je u istočnom dijelu zemlje kada je prvi put čula Radosnu vijest o Kristu.

U ožujku je Rehema, koja ima 24 godine, pratila svog oca šeika (muslimanskog učitelja) na poslovnom putovanju od okruga Mbarara do okruga Mbale, udaljenog 492 kilometra. Počela je slušati kršćanski program na jednoj radio postaji.

U kući su bile njezine tete u selu Nawuyo, kada je 4. svibnja oko 22 sata nazvala poslovnu partnericu svog oca za koju je znala da rimokatolkinja.

“Objasnila mi je o Kristu i putu spasenja, a ja sam bila osvjedočena te sam prihvatila Isusa kao svog Gospodina i Spasitelja”, rekla je Kyomuhendo u telefonskom razgovoru za Morning Star News.

“Dok je ona govorila o Kristu, tako sam bila sretna, a moj otac je čuo moju radost i probudio se, bijesno je došao iz svoje spavaće sobe i počeo me udarati i šamarati.”

VIDI OVO: Najprogonjeniji narod na svijetu

Njezin otac, šeik Hussein Byaruhanga Husain iz okruga Mbarara, glasno je dozivao svoju 45-godišnju sestru koja je spavala u drugoj sobi govoreći joj da je njegova kći prešla na kršćanstvo i da ju zbog toga namjeravati ubiti, rekla je Kyomuhendo.

Brzo je uzeo kanistar te ju je odlučio zapaliti. Djevojka je počela vrištati i dozivati pomoć, a teta je ustala iz kreveta i zaštitila je od oca, rekao je izvor.

“Izvela ju je van sobe zajedno sa susjedom kršćaninom koji je stigao”, rekao je izvor. “Susjed je sredio taksi kombi koji ju je odvezao u bolnicu gdje je hitno liječena.”

Očekuje se da će Kyomuhendo ostati u Regionalnoj referalnoj bolnici Mbale više od mjesec dana s ozbiljnim opekotinama na nozi, trbuhu, predjelu rebra, oko vrata i na dijelu leđa, rekao je.

“Molim vas, molite za Kyomuhendo za brzi oporavak na njenom bolničkom krevetu”, rekao je izvor.

Kyomuhendo i susjed nisu prijavili napad policiji iz straha da bi ju otac mogao pokušati ubiti, rekla je. Ovaj napad je bio posljednji od mnogih slučajeva progona kršćana u Ugandi.