NaslovnicaVijestiKršćanske vijestiMuž izlio kiselinu na ženu iz Ugande koja se obratila Isusu

Muž izlio kiselinu na ženu iz Ugande koja se obratila Isusu

Bijesni muž je pretukao te izlio kiselinu na svoju ženu koja se u tajnosti obratila Isusu nakon što je njezino dijete ozdravilo od molitve.

Jedan kršćanski bračni par je posjećivao mladu majku koja je bila bolesna, pa su se odlučili pomoliti za nju. Radi se o Ugandi, žena se zove Janati, ima 25 godina i tajno se obratila na kršćanstvo nakon što je povjerovala u Isusa Krista. No to nije znao njezin muž koji je musliman.

Kada je njezin muž vidio bračni par kršćana u svom domu, povikao je drugim muslimanima iz sela da su u njegovom domu ‘nevjernici’, piše Christian Headlines.

Obratila se na kršćanstvo nakon što joj je dijete ozdravilo

Janati je majka troje male djece, a obratila se na kršćanstvo nakon što je njezino drugo dijete ozdravilo od molitve. U kuću je uletio njezin muž s drugim muslimanima iz sela.

„Suprug me počeo ispitivati jesam li prihvatila kršćanstvo. Počeo me tuči štapom, a moje je 5-mjesečno dijete počelo plakati. Prije nego su došli susjedi, već je izlio kiselinu na mene, izgubila sam svijest“, prisjetila se.

VIDI OVO: Vlastitim očima vidjeli čudo umnažanja hrane u Ugandi!

Probudila se u bolnici gdje su joj dijagnosticirali opekline po prsima, nogama, čak i međunožju. Bračni par kršćana koji se molio za nju odveo ju je u bolnicu gdje je provela 2 tjedna, nakon čega je morala otići zbog troškova liječenja. Drugi su pripadnici crkve čuvali njezinu djecu dok je nije bilo.

„Odgovornost za brigu za Janati i njezinu djecu nije lagana, ali Bog će nam dati milosti i providnosti“, rekao je član lokalne kršćanske zajednice koji je htio ostati anoniman.

Napad neće prijaviti policiji

„Znam da je moj brak sa sadašnjim mužem gotov. Zahvalna sam Bogu što smo ja i djeca zajedno“, rekla je povrijeđena majka.

Rekla je da neće prijaviti napad policiji, zato što bi to otvorilo mogućnost da će muslimanski članovi obitelji dobiti pravo na njezinu djecu.

Ovaj je napad tek jedan od mnogih u Ugandi, iako državni zakon propisuje slobodu vjeroispovijesti. Osim toga, muslimani sačinjavaju svega 12% stanovništva, i to uglavnom u istočnim dijelovima zemlje.

NAJNOVIJE