NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeMuža su pitali je li mu dosadila žena nakon 10 godina braka...

Muža su pitali je li mu dosadila žena nakon 10 godina braka – njegov odgovor je osvojio Internet

Muža su pitali je li mu dosadila žena nakon 10 godina braka, kao što to većina njih tvrdi. Međutim, njegov predivan odgovor je osvojio Internet.

Doba neprestanog konzumerizma u kojem vrijedi „prvo ja“ i „radi ono zbog čega se TI dobro osjećaš“ (pod bilo koju cijenu) je stvorilo zatvorenu kulturu koja želi pod svaku cijenu SVE i SADA, te se želi što brže riješiti svega što ju ne čini sretnom.

Taj je mentalitet nažalost ušao i u brakove te je stvorio neke klišeje.

Gotovo polovica brakova završava rastavama, te je jasno da su supruzi i supruge postali potrošna roba. Mi tražimo nešto novo, romantiku, leptiriće u trbuhu te zanemarujemo činjenicu da je prava ljubav izbor, a ne osjećaj.

Teolog John Piper je rekao: „Vjerujem da se većina parova koji su u braku 50 ili 60 godina nekoliko puta zaljube i odljube jedno od drugoga. To kažem bez ikakve namjere da budem duhovit. Po mom mišljenju je gotovo ludo misliti da su ljudi „zaljubljeni“ jednako kroz sve godine braka, i to na način kako je bilo kao na početku veze. To je zaista prava ludost.“

Na sličan je način bloger DadMum tima odlučio pokazati realnost braka nakon što su ga pitali je li nesretan zbog „monotonije svakodnevnog života“ nakon što je u braku sa svojom suprugom već 10 godina.

We’ve been together almost 10 years now. Yesterday I got a message asking if I felt unhappy with the monotony of…

Objavljuje DaDMuMPonedjeljak, 26. veljače 2018.

VIDI OVO: 12 pravila za sretan brak

Jučer sam dobio poruku u kojoj su me pitali jesam li nesretan

Njegove mudre riječi o „odrastanju zajedno i pronalaženju novih razloga da se neprestano zaljubljuju jedno u drugo“ su ostale u mislima supružnika diljem svijeta. Napisao je slijedeće:

„Zajedno smo gotovo deset godina.

Jučer sam dobio poruku u kojoj su me pitali jesam li nesretan s monotonijom života u dugoročnoj vezi. Pitali su me je li moja žena s vremenom postala dosadnija i jesam li se prilagodio na to ili i dalje očekujem više od nje. Znate … da bude uzbudljivija i zabavnija…

Pa, u ovome je stvar…

Nakon deset godina mnogi se dani čine sličnima. Lako se gube u tjednima i mjesecima i godinama. No to ne znači da su monotoni. To samo znači da imamo mnogo toga što nam se događa, a čega prije nije bilo.

Ona ne skače na mene svaku priliku koju dobije; nije ista ona 18-godišnjakinja koja me je zavela na zabavi. No to ju ne čini dosadnom. To samo znači da sada imamo obaveze i odgovornosti koje su joj malo više na umu.

I da, sada je ponekad malo više drska i umorna. No to ne znači da više nije ona zabavna cura s kojom sam prije izlazio. To samo znači da nam se u životu događa mnogo stvari zbog kojih je možda pod stresom.

Ne možete očekivati da se stvari ne promijene 

Ne možete očekivati da se stvari u vezi nikada ne promijene. Jer se to uvijek dogodi. Kako vrijeme prolazi veza prestaje biti bajka te se pretvara u život. Ako je ona pod stresom pokušajte joj olakšati obaveze koje ima. Ako je umorna, dajte joj vremena da se odmori. Ako je nervozna, recite joj da joj odlično ide to što radi, a ako je nesigurna recite joj da ju volite sada više nego ikada prije.

Nije riječ o tome da se jednom zaljubite i ostanete u tom stanju do kraja života.

Nije riječ o tome da supružnika sudite po onome kakvi su prije bili.

Riječ je u tome da odrastate i rastete zajedno te pronalazite nove razloge da se neprestano ponovno zaljubljujete jedno u drugo.

Jedna je stvar sigurna… Nemojte ni na sekundu pomisliti da je samo na njoj da učini stvari boljima i uzbudljivima. Ne možete očekivati da se ponaša kao princeza ako ju se tretira kao roba.

Dajte joj do znanja da ste zajedno u tome. Na obojma je odgovornost da održite vatru vaše ljubavi.

Mislim da je ona stvarno jako dobra.“