NaslovnicaVijestiSvijetNa Tiktoku objavljen poziv na masovno samoubojstvo mladih

Na Tiktoku objavljen poziv na masovno samoubojstvo mladih

Od strane Interpola je stigla obavijest da je na TikToku objavljen poziv na masovno samoubojstvo mladih osoba, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske, javlja Večernji.ba.

”Ministarstvo apelira na sve roditelje, posebno na one koji znaju da su njihova djeca aktivna na društvenim mrežama i da imaju profil na ”TikToku”, da odmah provjere aktivnosti svoje djece na društvenim mrežama. Također, da im ovih dana posvete posebnu pažnju, u smislu stalnog nadzora”, priopćeno je iz MUP-a RS.

Iako se prema do sada prikupljenim informacijama, ovaj poziv odnosi na lokalnu TikTok grupu u Rusiji, pripadnici Ministarstva u cilju prevencije bilo kakve negativne posljedice, pristupaju sa maksimalnom opreznošću.

Na teritoriju Republike Srpske već se vrše provjere navedene informacije, odnosno je li bilo evidentiranih prijava da se navedeni ili slični sadržaji dijele.

Ovo je još jedan u nizu opasnih izazova za djecu. Podsjećamo na Blackout izazov koji je ranije usmrtio nekoliko djece.

Jedini lijek i spas leži u preventivi

Socijalna psihologinja Vesna Tomić je izjavila za srpski Kurir da ovakav poziv zvuči potpuno nevjerojatno, kao i da jedini lijek i spas leži u preventivi, odnosno u otvorenom odnosu i komunikaciji roditelja s djecom.

– Obitelj mora biti baza djeteta, škola nadgradnja, pa tek onda ide sve ostalo. Koliko god ovo nekima zvučalo neprihvatljivo, roditelji moraju kontrolirati svoju djecu, nekada da pristupe tim mrežama i isprate sadržaje koje njihove kćerke i sinovi gledaju, ali ništa nema bez otvorenog razgovora. Roditelj konstantnom i otvorenom komunikacijom moraju izgraditi povjerenje s djetetom, inače nam nijedna policija ni Interpol neće pomoći. Nekad pojedini roditelji imaju psihološko sljepilo i odbijaju zabrinjavajuću promjenu ponašanja kod djece, vidjeti, a to se ne smije događati, svatko se mora pozabaviti svojim djetetom – kaže Tomićeva.

NAJNOVIJE