7 načina kako te Bog želi blagosloviti

Svaki vjernik želi blagoslov od Boga, ali često je to nešto za ovozemaljski život. Kako nas Bog sve želi blagosloviti? 

Bez obzira što vi mislili o Bogu, On vas doista želi blagosloviti. Autor Dan Delzell u svom članku ”7 načina kako vas Bog želi blagosloviti” govori na koje sve načine Bog to želi učiniti.

Blagoslov od Boga: Što nam Bog sve želi dati?

1. Bog vam želi pomoći da gledate na stvari iz nebeske perspektive.

Svi mi gledamo na stvari iz zemaljske perspektive, dok zapostavljamo ono božansko. Bog ničim nije ograničen i ništa Mu nije nemoguće. Pa kada ste stisnuti problemima te imate osjećaj da gubite nadu, usmjerite svoj pogled gore.

2. Bog vam želi dati radost kroz služenje drugima.  

Nitko ne želi služiti ako mu je srce ispunjeno sebičnim težnjama. A to je i po prirodi nešto čemu nas usmjerava naše srce. No Bog mijenja cijeli fokus kada uđe u naš život. Ne samo da nam pruža radost kroz slavljenje i služenje Njemu, već nam radost postaje i služenje drugima.

3. Bog vam želi dati mir u svakoj situaciji.

Premda ne obećava lagodan život na zemlji, On nam daje do znanja da želi biti Izvor mira u svakoj situaciji. Isus nikada nije rekao kako moramo nositi na sebi križ zabrinutosti ili straha.

PROČITAJTE: MOLITVA POVJERENJA: Molitva koja otklanja strah i donosi mir

4. Bog vas upravo sad želi ohrabriti.

Bog nikada ne obeshrabruje svoju djecu, te ne želi da Njegova djeca budu opterećena bremenom obeshrabrenosti.

5. Bog vas želi ispuniti tako da uživate u Njegovoj ljubavi.

Ako u svom srcu ne znaš koliko te Bog voli, život može biti promašaj. Ali kada prihvatite istinu da je Bog poslao svog jedinog Sina da vas spasi od grijeha, stvari počinju poprimati drugačije značenje. I dok se budete ispunjavali Božjom ljubavlju vaš život će donositi plodove mira i radosti.

6. Bog vas želi naučiti kako držati svaku misao u pokornosti te kako biti poslušni Kristu.

Dok ne naučimo kako držati misli u pokornosti, lako nas poljuljaju male stvari. Kada naučimo kontrolirati naš misaoni život iskusit ćemo mir koji će nam Bog davati iz trenutka u trenutak.

7. Bog vas želi dovesti kući u nebo jednoga dana.

Bog vas toliko želi u nebu da je dao Sina da umre na križu kako bi vas spasio. U životu ćete prolaziti kroz mnoge izazove, no s druge strane čeka vas raj kao savršeno mjesto. Dopustite da ova fantastična istina ispuni vaše duše: Bog želi provesti cijelu vječnost  s vama.