Naslovnica Duhovnost Nada koju vam samo Bog može dati

Nada koju vam samo Bog može dati

Postoji nada koju vam samo Bog može dati. Ne mogu vam je dati ni ljudi, ni okolnosti, ni sve stvari koje posjedujete. Ona dolazi od Boga!

Dolazi Božić. Dolazi nam vrijeme blagdana, darivanja i svega onoga što dolazi s tim vremenom. Božić je vrijeme kojeg djeca pogotovo vole. 

Djeca se jako raduju predbožićnom razdoblju. Nadaju se onome što dolazi. No za neke ljude, ovo je vrijeme donekle beznadno. Možda ih ovo vrijeme podsjeća na to da životi koje žive ne idu onim tijekom kojeg su oni priželjkivali. 

Možda ih podsjeća na osobu koja više nije s njima. U ovo vrijeme prošle godine, određena voljena osoba bila je s njima, no sada više nije. Možda se nešto drugo dogodilo zbog čega je nekima ovo teško vrijeme u godini, poput neočekivane bolesti ili bračnih problema. 

VIDI OVO: Nada za usamljeno srce

Trebamo se podsjetiti da uvijek postoji nada. Dobar akronim za nadu jest strpljivo iščekivanje. Tu se sjetim Joba, koji je definitivno izgubio sve ono što mu je bilo drago. 

Job je imao grozno vrijeme. Osim Isusa koji je išao na križ, ne znam niti za jednog čovjeka koji je prošao goru situaciju u životu od Joba. 

Job je izgubio one koji su radili za njega i najgore od svega, izgubio je vlastitu djecu. No, Biblija nam govori da je usprkos takvim groznim događajima, Job, ”ustao, poderao svoju odjeću, obrijao svoju glavu, pao na tlo i štovao.” (Job 1, 20) 

Job se i dalje nadao. Kasnije je rekao: „Jer postoji za drvo jedna nada; posijeku ga, ono se opet oporavi i ne prestaje puštati izdanke.“

Ponekad se i mi, u našim životima osjećamo poput Joba. Osjećamo da je to kraj. Ne nužno. Bog može intervenirati. Može, kao što Biblija kaže, donijeti ljepotu iz pepela. Bog može stvoriti novo u životu. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Harvest.org

NAJNOVIJI ČLANCI