Najgore situacije za vjernike koje vode u neuspjeh
Foto: Unsplash

Nitko ne voli doživjeti neuspjeh ni u čemu, a duhovni je neuspjeh posebice težak. Sama riječ neuspjeh ispunjava nas negativnim mislima i osjećajima na našem putu s Bogom.

Koliko god da se trudimo, mi ne možemo i nećemo proći kroz ovaj život da ponekad ne pogriješimo.

Najgore situacije za vjernike su one u kojima znamo koja je prava stvar, ali ju ne učinimo. To se dogodilo Izraelcima, koji su odbili ući u zemlju koji je Bog rekao da pokore i uzmu sebi.

Dopustili su da ih strah nadvlada i odvrati od poslušnosti nebeskome Ocu. No glavni razlog za njihov otpor bilo je manjak povjerenja u Boga.

VIDI OVO: 10 stvari koje Bog želi više od našeg uspjeha

Razmislite o trenutku kada ste vi odlučili ne slijediti neku Božju zapovijed. Jeste li razmotrili okolnosti oko vas i odlučili da je previše riskantno učiniti što je Bog rekao? Ili ste možda mislili da je vaš način jednostavniji te se činio boljim u to vrijeme?

U oba slučaja, iskušenje je započelo sumnjom u Boga. Je li On dovoljno moćan da se nosi s mojim okolnostima ako Ga odlučim slijediti? Nisam uvjeren da On zna što je najbolje za mene.


Svaki put kada vjerujemo u sebe i sumnjamo u Božju moć, mudrost i dobrotu, koračamo prema neuspjehu i posljedicama neuspjeha. Iako nam uvijek oprosti kada Mu priđemo ponizna srca, možda ćemo morati trpjeti posljedice naše nepromišljene pobune.

Gospodin želi da imamo dovoljno povjerenja u Njega i da slijedimo Njegove upute te da tako izbjegnemo posljedice koje dolaze kada se oslanjamo samo na sebe. Zapamtite da nam Bog daje snagu i moć da poslušamo sve ono što nam On zapovijeda.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org