Najveći svjetski lanac hotela planira opremiti stotine tisuća svojih soba s Biblijama

Najveći svjetski lanac hotela planira opremiti stotine tisuća svojih soba s Biblijama
Foto: Flickr

Najveći svjetski lanac hotela, Marriott, planira opremiti stotine tisuća svojih soba s Biblijama.

Ovaj hotelski div prije dvije je godine kupio Starwood, a osnovala ih je obitelj koja je povezana s Crkvom Isusa Krista svetaca posljednjih dana, te navodno planiraju staviti Biblije u oko 300 000 Starwoodovih hotelskih soba.

OGLAS

Marriott, za razliku od ostalih lanaca hotela koji religijske tekstove pružaju na zahtjev, u svoje hotelske sobe stavlja Biblije još od 1950-ih.

„Ima mnogo gostiju koji nisu digitalno povezani i koji žele imati pri ruci jednu od tih knjiga. To je tradicija koju mnogi cijene, a malo prigovara“, rekao je glasnogovornik Marriotta.

Biblije će staviti u sobe bez financijske naknade hotelski brand Gideons International (Gideoniti).

Gideoniti su s radom počeli 1898. kada su dva poslovna čovjeka, John H. Nichols i Samuel E. Hill naišli jedno na drugo u hotelskoj sobi u jednom hotelu u državi Winsconsin. Nikada se prije nisu susreli, a ubrzo su shvatili da su obojica protestantske vjere.

Idejna namjera Gideonsa je bila stvoriti protestantsko udruženje za poslovne ljude koji su kršćani. Kada su htjeli prezentirati ideju, na sastanku se pojavila samo jedna osoba, William J. Knights koji je predložio da se grupa nazove „Gideoniti“, po starozavjetnom sucu Gideonu.

OGLAS

Kako navodi samo udruženje Gideonita, svaka Biblija u sobi ima potencijal dosega oko 2.300 ljudi, a oko 25% putnika posegne za Biblijom i čita ju.

Gideoniti nastoje što učinkovitije prošiti Evanđelje pa su si za misiju postavili opremanje svake hotelske sobe u SAD-u. Od 1908. godine ova je organizacija diljem Amerike i 190 drugih država distribuirala 2 milijarde Biblija.

Što se tiče Marriotta, ovaj je gigant otkupio Starwood hotele 2016. godine za ogromnih 13.6 milijardi dolara, što je lanac pretvorilo u najvećeg hotelijera u svijetu. Marriott sada pod sobom ima 1.1 milijun soba i godišnje zaradi oko 20 milijardi dolara.