Naslovnica Novosti Nakon 4 desetljeća otkrile da su zamijenjene u rodilišu: Zbog greške liječnika...

Nakon 4 desetljeća otkrile da su zamijenjene u rodilišu: Zbog greške liječnika patile su cijeli život

Dvije Ruskinje su tek nakon 40 godina otkrile strašnu istinu o svom porijeklu.

Veronika Ševetsova i Tanja Saveljeva, obje 39-godišnjakinje iz Pozve, kažu da su njihove majke oduvijek sumnjale kako nešto nije u redu, ali je tek DNK analiza to potvrdila.

Naime, saznale su da su ih sovjetski liječnici zamijenili u rodilištu nakon rođenja 70-ih godina prošlog stoljeća.

Dok je jedna odrasla s ocem koji ju je obasipao ljubavlju, drugu je kao dijete otac pokušao ubiti.

Otac Ševetsove bio je uvjeren da ga je supruga Rima varala i da je Veronika, koja nije ličila na njih, dijete afere. Zato ju je pokušao ugušiti kada je imala 10 godina. Poslije tog incidenta, Anatolij i Rima su se razveli.

Saveljeva je s druge strane odrasla kao voljena kćerka policajca, a sada je vrlo nesretna jer je saznala da on nije njen biološki otac.

U šoku sam, kao i moja obitelj. Imam samo svoje roditelje. Nikoga više. Jako ih volim, kao i oni mene. Moja djece već imaju baku i djeda. Ne razumijem kako se ovo moglo dogoditi“, rekla je ona.

Tog 7. ožujka 1978. godine u bolnici u Pozvi porodile su se samo četiri žene, ali bebe nisu bile obilježene. Rima Ševetsova tražila je da odmah pogleda lice svoje bebe, jer se bojala da će imati ožiljak poput njezine starije kćerke. Sjetila se da beba nije imala nikakav ožiljak.

Sjetila se i da su joj jednom prilikom donijeli pogrešnu bebu na dojenje i da se zamijenila s majkom koja je svoju bebu rodila u vlaku. Kada je odnijela Veroniku kući, njezin suprug Anatolij primijetio je mali ožiljak i ljutito je upitao: “Rekla si mi da nema nikakvog ožiljka. Zašto si me prevarila?“.

U prvih osam mjeseci Veronika je imala plavu kosu i plave oči, dok su oba njezina roditelja imala tamnu kosu i tamne oči. Anatolij je zato bio uvjeren da mu je žena bila nevjerna.

Rima je rekla i da je poslije godinu dana od poroda otišla kod Julije Saveljeve i rekla joj da njena Tanja nevjerojatno liči na njenu stariju kćerku. Ipak, tada nije bilo DNK testa da tako nešto i potvrde. Bilo je potrebno skoro 40 godina da dvije majke i njihove kćerke saznaju bolnu istinu.

Snimka zaslona

Rima je došla kod mene i rekla da vjeruje da su nam kćerke zamijenili u rodilištu. Ali nisam željela da se odreknem Tanje. Moj muž ju je volio. Kako sam se mogla odreći svog djeteta koje je već bilo veliko i smijalo se? Nisam mogla“, rekla je Julija i dodala kako joj je bilo vrlo teško povjerovati da su liječnici mogli napraviti takvu grešku.

Nekoliko godina kasnije, kada su djevojke krenule u školu, i Julija je počela sumnjati. Uspoređivala je njihove fotografije i kaže da su svi kojima ih je pokazivala rekli da su najvjerojatnije stvarno zamijenjene. Veronika se prisjeća da je s 11 godina pitala svoju majku zašto njih dvije ne izgledaju slično.

Onda je u šali rekla – vjerojatno su me zamijenili u bolnici“, prisjeća se njezina majka.

Nekoliko godina nakon što se Veronika udala, posjetila ju je Julija, njezina biološka majka.

Sve je u meni tada potonulo. Zagrlile smo se. A onda smo samo sjedile i šutile…. Nije nam bio potreban DNK test da bismo znale što je istina. Pokazala sam joj Tanjine slike i rekla je da nevjerovatno liči na njezinu tetku“, rekla je Julija.

Četiri žene su onda napravile DNK analizu. Budući da je slučaj zastario, ne mogu krivično goniti liječnike koji su tog dana napravili grešku. Ipak, odvjetnik koji predstavlja ove četiri žrtve pokušava dobiti odštetu na sudu.

Obje žene imaju po dvoje djece. Veronika radi kao inspektor u jednoj tvrtki i sretno je udana, a Tanja je razvedena. O djeci brinu roditelji njezinog bivšeg muža jer ona zbog bolesti ne može raditi.

https://www.youtube.com/watch?v=B0GV7HmyTok

SourceKurir

NAJNOVIJI ČLANCI