NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeNakon dva pobačaja, bračni par doživio pravo čudo

Nakon dva pobačaja, bračni par doživio pravo čudo

Nakon dva pobačaja te puno tuge i boli, ovaj bračni par doživio je pravo čudo. Mladi roditelji sada su presretni! 

Adalyn, Everleight, Malley, Magnolia i Jack imena su identičnih petorki iz američkog Mississippija. Haylee i Shawn Ladner dugo su željeli zasnovati obitelj, a san im se napokon ostvario.

Čudo koje se događa jednom u 60 milijuna

Prema riječima dr. Rachel Morris, profesorice na Sveučilištu Mississippi, vjerojatnost rođenja identičnih četvorki je oko jedan prema 15 milijuna, a identičnih petorki samo jedan prema 60 milijuna. Slučaj identičnih petorki iz Mississippija opisala je kao “čudo”.

Djeca su rođena 16. veljače 2023. u 28. tjednu trudnoće, carskim rezom. Prvi je rođen Adalyn, a posljednji Jake, koji je ujedno bio i najveće među djecom: kao novorođenče je težio oko 1,05 kilograma. Najmanji je bio Malley, koji je nakon rođenja težio samo 0,77 kilograma.

Zahvalnost Bogu za majčinstvo

Mlada majka je dugo čekala svoju djecu: prije rođenja petorki imala je dva pobačaja.

Zahvalnost Bogu za majčinstvo
Snimka zaslona: Facebook/University of Mississippi Medical Center

Mladi roditelji sada su presretni. Svoje veselje podijelili su i na društvenim mrežama.

“Uvijek ću biti zahvalna Bogu što me blagoslovio mogućnošću da budem njihova majka. Sva iskušenja, suze i bol bili su vrijedni toga i sve bih ponovila. Svaki dan kada vidim svoju dragocjenu djecu podsjećam se na Božju ljubav i vjernost. Mogu samo reći: kako moćnom Bogu služim!”, Haylee je napisala na Facebooku.

Prisjeća se da je tijekom trudnoće s petorkama uživala u svakom udarcu djece.

“Znala sam da su dobro ako sam ih mogla osjetiti”, kaže ona. “Pri kraju trudnoće trbuh je bio dosta natrpan i bilo je teško hodati. Ipak, ovo iskustvo ne bih mijenjala ni za jedno drugo”, dodaje.

Suprug Shawn se umalo onesvijestio kada se na ekranu ultrazvuka pojavilo pet otkucaja srca. Bio je zabrinut za sigurnost svoje žene i djece. “Bio sam prestrašen. Sestra je rekla da sam jako blijed. Morao sam sjesti na krevet pokraj Haylee jer sam se osjećao kao da više ne mogu stajati na nogama”, prisjeća se Shawn.

“Kad su se djeca rodila, plakao je i zahvaljivao Bogu jer je bio sretan što je sve u redu”, dodaje Haylee.

“Djeca su najveći blagoslov”

Petorke su još uvijek u rodilištu, gdje im se pruža posebna skrb. Prije nekoliko dana djeca su mogla izaći iz inkubatora. Haylee i Shawn uspjeli su ih držati i snimiti obiteljsku fotografiju. I bebe su prvi put okupane.

“Ovu priču želimo podijeliti iz dva razloga: prvo, jer vjerujemo da su to čuda koja nam je Bog dao, a drugo, kako bismo pomogli drugim parovima koji se također bore s neplodnošću i sanjaju djecu da znaju da ima nade i za njih”, kaže Haylee.