Namjeravao je počiniti samoubojstvo, no riječi jednog čovjeka su ga natjerale da se predomisli

Popeo se na most namjeravajući počiniti samoubojstvo, no riječi čovjeka koje su ga podsjetile na Božju ljubav natjerala su ga da se predomisli.

Spoznaja da nas Bog bezuvjetno voli treba nam pomoći da se izvučemo iz bilo kakve situacije, kao i u slučaju ovog muškarca iz Oklahome. 

Muškarac je proveo nekoliko sati viseći sa znaka iznad autoceste u Oklahomi te je čekao da si oduzme život, no predomislio se nakon što mu je dobri samaritanac rekao: „Bog te voli.“ 

Rick Jewell rekao je da je njegov sin vidio uznemirenog muškarca na istom mjesto gdje se može, tijekom blagdana, vidjeti veliki osvjetljeni križ. 

„Ostao sam tamo i molio se oko 15 minuta, a onda je moj sin rekao: ‘Gledaj, tata. Iza njega je križ.’“, rekao je Jewell. 

Nije reagirao na molbe da siđe dolje

Trei Jackson, koji je svjedočio tom događaju rekao je da je Jewellova intervencija pomogla okrenuti situaciju nakon što prvotno muškarac nije reagirao ni na čije molbe da siđe dolje. 

„Samo sam počeo pričati s njim, rekao sam mu da je život puno više od onoga što on sada čini i da ga Bog voli“, objasnio je Jewell. 

Rick Jewel
Snimka zaslona

VIDI OVO: Je li samoubojstvo neoprostivi grijeh?

„Pogledao me je i rekao sam mu da mi baci svoje cigarete i bacio ih je. Onda sam rekao da mi baci uže i bacio ga je. I na kraju sam rekao da siđe dolje, da će primiti pomoć. I krenuo je dolje. Jednostavno. Zaista ludo“, dodao je. 

„No, ujedno sam vam rekao i što sam radio tamo 15 minuta prije svega ovoga; molio sam se. To je sigurno imalo velikog utjecaja“, rekao je Jewell novinarima i policiji. Policija je rekla da su svi odahnuli kada se muškarac spustio sa znaka nakon što je tamo proveo gotovo sedam sati. 

Bojao se budućnosti i onoga što ga čeka dolje

Muškarac se navodno popeo na znak oko 9 ujutro, a sišao je tek oko 4 sata poslije podne. Policajac Andre Baul objasnio je da je taj muškarac bio u razgovoru s pregovaračima zbog nekog drugog incidenta zbog trenutnih pravnih problema u svom životu. 

„Bojao se budućnosti, onoga što ga čeka kada siđe dolje“, rekao je Baul. 

Ako se mučite vjerovati da vas Bog voli, onda uzmite vremena za čitanje Božje riječi koja je puna citata koji nam govore o Božjoj bezuvjetnoj ljubavi prema nama.