Naoružani napadači upali u crkvu te ubili svećenika i 23 vjernika
Foto: Pixabay

Najmanje 24 vjernika izgubilo je živote u nedjelju 16. veljače u napadu na protestantsku crkvu u selu Pansi na sjeveru Burkine Faso, u istoj pokrajini gdje su prije nekoliko dana oteti i zatim ubijeni pastor i više njegovih župljana.

Prema riječima guvernera Salfoa Kaborea „naoružana teroristička skupina” napala je selo na granici s Nigerom.

Napadači su prvo razdvojili mještane od onih koji ne žive u selu i zatim pogubili mještane. Među ubijenima je i domaći svećenik, a više je ljudi oteto. Za ranjenike su se pobrinuli u obližnjim selima Sebba i Dori.

VIDI OVO: 10 država u kojima je 2020. godine najopasnije biti kršćanin

U istoj su pokrajini u noći s 10. na 11. veljače iz njihova doma u selu Sebba naoružani napadači oteli protestantskoga pastora i više članova njegove obitelji – između ostaloga troje djece i dvojicu nećaka, a jednoga su đakona ubili na licu mjesta.

U akciji policijskih snaga 13. veljače dvojica su talaca oslobođena no četvorica su nađena mrtva, među njima i pastor. Nakon incidenta, napadači su zapalili crkvu.

Zapadnoafričku državu Burkinu Faso kao i susjedni Niger i Mali, zemlje Sahela, od 2015. godine potresaju valovi nasilja džihadista, prenosi Medjugorje-info.com.