Napao ga je aligator, a kako je preživio je pravo čudo

Mladog pustolovca je napao aligator dugačak 2,7 metara, a kako je preživio je uistinu pravo čudo. Zadobio je dva ugriza u glavu te je imao 34 šava.

Heffrey Heim, 25, potpuno razumije borbu između čovjeka i prirode. On je, naime, sada sretan što je živ nakon napada aligatora u Myakka rijeci. 

Jeffrey ima strast za lovom na prethistorijske zube morskog psa. Nadao se da će baš to naći kada je išao roniti u Myakka rijeku. 

Ljudi su ga upozorili na moguće aligatore na tom području. Jeffrey je svoju sigurnost vrlo olako shvatio. Proveo je manje od minute u vodi prije nego ga je ženka aligatora, dugačka 2,7 metara, napala. 

„Slijedio sam pijesak tražeći šljunak. Izronio sam i odjednom me uhvatila“, prisjetio se Jeffrey, „Bilo je to kao da je na mene krenuo propeler koji je išao sto na sat. Bio sam povučen dolje, a maska mi je pala.“ 

Znao je da treba biti miran

Nakon tog prvog napada Jeffrey je ugledao aligatora. Znao da je treba biti potpuno miran. 

Tada je aligator čudesno otplivao nekoliko metara, a Jeffrey je dobio priliku polako izaći iz vode. Odmah je zatražio pomoć te je uskoro stigla hitna. Prevezen je u bolnicu te je, na svu sreću, preživio napad aligatora.  

VIDI OVO: Hrabri otac spasio kćer (5) od napada aligatora dugog 3 metra

Zadobio je dva ugriza u glavu te je imao 34 šava. Zadobio je manji lom lubanje te ozlijede na rukama kada se pokušao obraniti od napada i zaštititi si glavu. 

Jeffrey je odlučio držati se podalje od Myakka rijeke i poštovati vrijeme parenja aligatora, ali neće prestati tražiti zube morskog psa. Nada se da će u budućnosti imati velika otkrića, a sigurno je da će s njima doći i neke fantastične priče. 

Pravo je čudo što je preživio

Azil za životinje sada namjerava pronaći aligatora koji je napao Jeffreya i premjestiti ga iz Myakka rijeke. Iako je Jeffrey preživio napad, zasluge zasigurno idu Bogu koji je bio na njegovoj strani. Činjenica da je preživio taj napad pravo je moderno čudo. 

„(…) kako li ćemo mi umaći ako zanemarimo toliko spasenje? Spasenje koje je počeo propovijedati Gospodin, koje su nam potvrdili slušatelji, a suposvjedočio Bog znamenjima i čudesima, najrazličitijim silnim djelima i darivanjima Duha Svetoga po svojoj volji“ (Hebrejima 2,3-4). 

NE PROPUSTITE!

NAJNOVIJE