NaslovnicaDuhovnostJednostavna navika koja bi mogla u potpunosti promijeniti vaš molitveni život

Jednostavna navika koja bi mogla u potpunosti promijeniti vaš molitveni život

Ponekad se pitam kakav bi život bio prije izuma telefona, e-pošte i tekstualnih poruka.

Ipak, ironično je da u dobu ubrzanog poboljšanja komunikacije postoji vrlo malo programa, aplikacija ili uređaja koji će nam pomoći u komunikaciji s Bogom. Molitva ostaje borba za mnoge.

A kad se na trenutke i zaustavimo na molitvu, riječi često ne dolaze. Osjećamo se bespomoćni, pitajući se jesmo li uopće jednostavno primili dar da budemo molitveni ratnik.

Kršćanka sam još od mladosti, i oduvijek sam željela rasti u molitvi. Međutim, to nije bio slučaj rano u mom životu. Ponekad sam osjećala kao da me Bog ignorira. Pitala sam se radim li nešto loše ili Bog odgovara samo na molitve određenih ljudi.

Čitala sam knjige o molitvi i nastojala postići djelotvoran molitveni život, ali duboko sam ostala frustrirana sumnjama da će molitva ikada biti značajan dio mog duhovnog života.

No, otkrila sam molitvenu naviku koja je udahnula novi život u moje vrijeme s Bogom.

Pisana molitva

Jačam svoj molitveni život zapisujući svoje molitve i odgovore koje primam. Cijela sekcija mog molitvenog priručnika podijeljena je na dva stupca: „Molitve“ i „Odgovori“. Kad nešto molim, napišem specifične stvari koje tražim od Boga u lijevom stupcu.

Tijekom molitvenog vremena prisjećam se i ponavljam te iste molitve. Kada Bog odgovori, zabilježim odgovore u desnom stupcu.

Vidjela sam kako Bog koristi ovu svakodnevnu naviku da učvrsti moju vjeru. Otkrila sam da Bog odgovara na moje molitve češće nego što sam mislila.

Moj molitveni priručnik često me potiče da stanem i zahvalim Bogu za odgovore na moje molitve. Kad se osjećam kao da Bog ne odgovara na moju molitvu, pogledam unazad što sam zapisala o Njegovim odgovorima.

Prisjećanje odgovora

Naš Bog zapisuje ono što najviše vrijedi – naša imena (Luka 10,20). Zar nije prikladno da onda i mi trebamo zapisivati sve što je učinio u odgovoru na naše molitve?

Vidjela sam kako Bog odgovara na brakove, trudnoće, financijske potrebe, sigurna putovanja, ozdravljenja itd. Molila sam za par koji se godinama trudio začeti dijete i za godinu dana imali su zdravog dječaka u rukama. Zahvaljujući mom molitvenom priručniku, često se prisjetim tog odgovora na molitvu i uvijek iznova zahvaljujem Bogu za Njegovu postojanu ljubav.

Jedan od mojih najdražih dijelova molitvenog priručnika prati prijatelje koji su zatražili određenu molitvu.

Moj molitveni priručnik mi pomaže vjerno moliti za ove zahtjeve. Mnogi su ljudi ohrabreni kada pitam kako je Bog odgovorio na određene molitve.

Molitveni priručnici treniraju naša srca da traže i očekuju odgovore. Ostavljamo prostor za Boga da odgovori. Dok bilježim molitve, učim se očekivati ​​odgovore. Kakva je radost u odgovorima na molitvu!

Ne mogu dovoljno preporučiti ovu naviku. Nabavite priručnik i počnite zapisivati ​​svoje molitve i Božje odgovore.

Uvijek se iznova podsjećam da naš nebeski Otac voli odgovoriti na molitve svoje djece. Volim ga tražiti za velike i male stvari, zapisivati ​​Njegovo odgovore i uvijek mu zahvaljivati ​​za Njegovu ljubav i dobrotu.

Izvor: Theprayingwoman.com; Prijevod: Vesna L.

NAJNOVIJE