Naslovnica Život Ne morate vjerovati svemu što pomislite

Ne morate vjerovati svemu što pomislite

Ne morate vjerovati svemu što pomislite. Vaš vam um neprestano laže. Samo zato što mislite da je nešto istina, to ne znači da je to zaista tako.

Jeste li ikada osjećali kao da ste zarobljenik vlastitih misli? Možda jednostavno ne možete izbaciti neku misao iz glave. Ili se često nađete kako radite stvari koje ne želite raditi. Svjesno se ponašate na način koji vam šteti. Znate da nešto nije dobro za vas, ali to svejedno činite. 

Rimljanima 7,23 kaže: „(…) ali opažam u svojim udovima drugi zakon, koji vojuje protiv zakona uma moga i zarobljuje me zakonom grijeha koji je u mojim udovima“. 

Zbog vaše grešne prirode više mislite na sebe i na vaše želje nego na ono što Bog želi. To je bitka u vašem umu i vi ju gubite. Vaša stara priroda – tko ste bili prije nego je Isus promijenio vaš život – nije vaš prijatelj. Ona je izvor svih vaših krivih navika koje vas guraju prema dolje. 

Želite li odmor od tih navika i veću kontrolu nad svojim mislima? 

Onda trebate čuti i razumjeti ovu istinu: Ne morate vjerovati svemu što pomislite. 

VIDI OVO: Može li sotona čitati ljudske misli?

Vaš vam um neprestano laže. Samo zato što mislite da je nešto istina, to ne znači da je to zaista tako. Samo zato što osjećate da je nešto istina, to ne mora biti tako. Vaš um i vaši osjećaji vam često lažu. Dio duhovnog rasta – postajanje sličnijima Isusu – je učenje kako prepoznati misli koje su istinite i misli koje nisu. 

Jedna od najvažnijih disciplina koje možete naučiti u životu jest testiranje svojih misli. Recite si: „Znam što mislim, ali je li to zaista istina?“ .

Bez obzira kako daleko odmaknete u svom duhovnom hodu, vaša stara, grešna priroda će nastojati preuzeti kontrolu nad vašim mislima. Trebate naučiti preispitivati svoje misli, ne samo jednom nego tijekom svog dana i tijekom svog života! 

Kada počnete misliti da vas nitko ne voli, zapitajte se je li to istina. Ako mislite da se stvari nikada neće popraviti, zapitajte se je li to istina. Kada mislite da je život bezvrijedan, zapitajte se u što vas Sotona nastoji uvjeriti. Tada, zapamtite što znate da je istina iz Božje Riječi. 

„Da, oni koji žive po tijelu, teže za onim što je tjelesno; a koji po Duhu, za onim što je Duhovo“ (Rimljanima 8,5). 

Autor: Rick Warren; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJI ČLANCI