Ne nasjedajte na ove lažne učitelje, pohlepnike: Ne služe oni Bogu, već đavlu!

Jesse Duplantis, teleevanđelist, poznati propovjednik evanđelja prosperiteta, traži donacije od svojih sljedbenika za privatni avion koji košta 54 milijuna dolara. I to, ni manje ni više, traži sredstva za njegov četvrti privatni avion po redu. Bog mu je navodno rekao da mu treba avion i da samo vjeruje.

Ne nasjedajte na ove lažne učitelje, pohlepnike, koji pravdaju svoju pohlepu u Božje ime da mogu brže putovati i navodno služiti. Ne služe oni Bogu, već đavlu. Izvrću Božju Riječ u svoju korist i vlastiti profit.

„Da, to su psi proždrljivi, ne znaju za sitost; i pastiri su to što ne znaju za razum, svaki od njih svojim putem okreće, svaki za svojim dobitkom sa svojega kraja“ (Izaija 56,11).

> U svijetu lažnih propovjednika, kako mogu znati kojeg propovjednika slušati?

Čuvajte se svih onih koji vam pričaju bajke kako im je Bog nešto osobno rekao.

„Tȋ proroci laž prorokuju u moje ime; niti sam ih poslao niti sam im zapovjedio niti sam im govorio. Oni vam prorokuju lažno viđenje i proricateljstvo i ništavilo i obmanu srca svojega“ (Jeremija 14,14).

„Jao pastirima koji zatiru i raspršuju ovce paše moje’, riječ je GOSPODNJA. Stoga ovako veli GOSPOD, Bog Izraelov, za pastire koji napasaju puk moj: ‘Vi ste raspršili ovce moje i rastjerali ih, i niste ih obilazili. Gle, ja ću vas obići zbog zloće nedjela vaših’, riječ je GOSPODNJA“ (Jeremija 23,1-2).

„Ja nisam slao te proroke, a oni trče; ja im nisam govorio, a oni prorokuju“ (Jeremija 23,21).

Pročitajte cijeli članak