Ne svađaju se, ne viču, ne gledaju druge: 70 godina čuvaju jednu lijepu naviku!
Snimka zaslona: YouTube

Brak Johna i Evie traje čak 70 godina, a kroz sve te godine se jedne lijepe navike nikada nisu odrekli.

“Upoznali smo se kada nam je oboma bilo deset godina. Ja sam se doselila u njegovo susjedstvo, a s obzirom na to da smo vršnjaci, znači da se poznajemo već 80 godina”, kaže Evie iz Minnesote, koju suprug John cijelo vrijeme zove: “Dušo moja”.

Snimila ih je unuka sa željom da ovjekovječi i sa svima podijeli priču o ljubavi koja traje više od 70 godina!

“Imam 89 godina, a on mi i dalje govori da ga moje tijelo izluđuje”, kaže kroz smjeh voljena supruga, a njen dragi to potvrđuje.

“Noću, ja sam taj koji prvi uskače u krevet, ali uvijek dođem do njene strane i poljubim je za laku noć”. To nije jedina lijepa stvar koju rade stalno.

Facebook / Print Screen / Strong Mind
Foto: Facebook

“Uvijek izjavljujemo ljubav jedno drugom. Svakoga dana. Mislim da nikada nismo to preskočili učinitio”. Također, oni se uvijek drže za ruke.

“To smo počeli raditi još dok smo bili u srednjoj školi, a sada to radimo da pridržimo jedno drugo, da ostanemo uspravni”, kažu i smiju se, dok ih unuka snima.

Baka kaže da se u svog supruga zaljubila jer je bio drugačiji od ostalih u školi, bio je nestašan, i to joj se baš svidjelo.

“Pisao mi je i ljubavna pisma, i to na tanjurićima od kartona”.

Oni savjetuju mladima da ako žele da i njihov brak dugo traje moraju biti ljubazni jedno prema drugom, biti dobri prijatelji, ali i da se stalno smiju i uživaju u svom zajedničkom životu.

“Jednom sam mu rekla da me nikada nisu privlačili drugi muškarci, a on mi je odgovorio da ni njega nikada nisu privlačili drugi muškarci”.

I na kraju, rekli su nam i koje doba u životu je najbolje:

“Kada vam se djeca vjenčaju i kada vam podare unučiće. Vrhunac našeg braka je naša praunuka Edi. Ona je, izvinite, ali najdivnije i najlepše stvorenje na svijetu”.