NaslovnicaDuhovnostNe živite od jučerašnjih blagoslova

Ne živite od jučerašnjih blagoslova

„Izraelci su se hranili manom četrdeset godina, sve dok nisu došli u naseljenu zemlju: jeli su manu do dolaska na granicu zemlje kanaanske.“ (Izlazak 16, 35)

Ne živite od jučerašnjih blagoslova. Svaki dan bismo trebali otvoriti Bibliju i reći: „Gospodine, trebam Te i želim da mi govoriš kroz ovu knjigu.“

Godine 1999. David Whipple kupio je hamburger u McDonald’su u Loganu u državi Utah, kako bi nešto demonstrirao.

Stavio ga je u džep kaputa, a zatim zaboravio da je tamo. Kad ga je njegova supruga 2013. pronašla u kaputu, od tog trenutka odlučio ga je spremiti u lim.

Nedavno je novinar nagovorio Whipplea neka pogleda hamburger. Osim kiselog krastavca, koji je nestao, zaključili su da je izgledao “uglavnom jednako,” nakon svih tih godina.

Kad je Bog osigurao hranu Izraelcima u pustinji, nisu je mogli zadržati ni preko noći. Inače bi istrunula, osim viška kojeg su skupili za Šabat. Nazvali su ovu hranu “Mana” i trebali su skupiti onoliko koliko im je trebalo za taj dan.

VIDI OVO: Najveći blagoslovi su stvari koje ne možemo vidjeti

Izlazak 16 uči nas: „Tako je narod Izraelov učinio kako im je rečeno. Neki su se skupili puno, neki samo malo. Ali kad su je izmjerili, svi su imali dovoljno. Onima koji skupili puno, nije ostalo ništa viška, a oni koji su se skupili samo malo, imali su dovoljno. Svaka je obitelj imala upravo ono što joj je trebalo.“ (Izlazak 17-18) 

Zamislimo na trenutak manu kao Božju Riječ. Job je rekao: „Nisam odstupio od zapovijedi njegovih usana; Riječi njegovih usta čuvam više od hrane koja mi je potrebna.“ (Job 23 12).

Sve što trebamo znati o Bogu možemo pronaći na stranicama Svetog pisma. Ondje također možemo pronaći sve što trebamo znati o životu.

Biblija kaže da je Božje milosrđe „novo svakoga jutra.“ (Tužaljke 3, 23). Svaki dan bismo trebali otvoriti Bibliju i reći: „Gospodine, trebam Te i želim da mi govoriš kroz ovu knjigu. Moram čuti Tvoj glas.“ Ne živite od jučerašnjih blagoslova. Započnite svaki dan s Božjom Riječju.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Harvest.org

NAJNOVIJE