“Vaše nevolje su da vas promijene u nešto divno – nešto meni dragocjeno.”

“O nevoljnice, vihorom  vitlana, neutješna, gle, postavit ću na smaragd tvoje kamenje i na safir tvoje temelje. Od prozirca načinit ću ti prozore i vrata tvoja od rubina, ograde ti od dragog kamenja. Svi će ti sinovi Jahvini biti učenici, i velika će biti sreća djece tvoje” (Iz 54,11-13).

Ovo je nevjerojatno proročanstvo! “Drago kamenje” spomenuto u 12. retku su dragulji. Gotovo svatko zna da je dijamant jednom bio samo komad ugljena na kojem su godinama radili razni elementi. Božja Riječ nam govori: “Vaše nevolje su da vas promijene u nešto divno – nešto meni dragocjeno.”

PROČITAJTE: 6 razloga zašto Bog dopušta nevolje

“Prozori od prozirca” – prozirac je vrst kvarca, vatrom načinjen proziran. “Prozori” imaju veze s očima ili viđenjem. Bog govori da će vam pouzdanje u njega tijekom nevolja dati jasnu sliku, moć rasuđivanja. To će vam dopustiti da vidite u nevidljivo – kristalnom jasnoćom!

Mnogi teolozi vjeruju da izraz “vrata od rubina” zapravo točnije znači “vrata od bisera”. Biseri se oblikuju od zrna pijeska unutar kamenice. Zrno se tekućinom uštrcava u kamenicu i onda struže i riba dok ne postane biser.

Kad se sjetite svega ribanja, struganja i trenja u svom životu, možete li zamisliti kako se oblikuje biser? Većina od nas može jedino osjetiti bol i potresanje dok je strugana u pogrešnom pravcu; potrebno je stvarno pouzdanje da zamislimo biser kojega Bog oblikuje. Ipak, svaki biser je uspomena na trpljenje, bol, trenje i vrijeme.

PROČITAJTE: 9 razloga zašto vas Bog neće izbaviti iz određene nevolje

Vjerujem da Izaija u ovom odlomku govori o ljepoti Isusa Krista. Drugim riječima, nevolja, kad je dopuštena da obavi svoje djelo, stvara ljude koji blistaju od ljepote Kristova karaktera. Mi smo izrađeni u drago kamenje koje će krasiti njegov sveti grad koji silazi s neba.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org