Od početka 2020. godine u Nigeriji je ubijeno oko 620 kršćana te je stotine domova i crkava uništeno ili oštećeno. 

Nedavno je izdan izvještaj o svemu što je Nigerija pretrpjela od početka 2020. godine. U izvještaju piše da su militantske organizacije, kao što su Fulani i Boko Haram, „intenzivirale anti-kršćansko nasilje“. 

Prijavljeno je ubijanje „ne manje od 620 bespomoćnih kršćana te paljenje i uništenje njihovih mjesta službe i okupljanja te učenja“ u 2020. godini, javlja Christian Today

Fulani radikali su tako odgovorni za smrt preko 470 osoba u prva četiri i pol mjeseca 2020. godine, s tim da je 140 kršćana ubijeno između početka travnja i sredine svibnja. Boko Haram odgovoran je za smrt oko 150 kršćana od siječnja. 

VIDI OVO: Nigerijski kršćani vrište: Pomozite nam, ovo je genocid!

U izvještaju stoji: „Neprijateljstvo i šteta nanesena kršćanima izmakla je kontroli te je dosegnula uznemiravajući stupanj, a utjecajni političari, kao i sigurnosne službe, gledaju na drugu stranu ili se udružuju s džihadistima.“ 

Brojevi su još strašniji kada se sagleda razdoblje od nekoliko godina. Naime, od 2015. godine, u Nigeriji je ubijeno između 11.500 i 12.000 kršćana. Boko Haremu se pripisuje oko 4.000 ubojstava, a drugim radikalnim skupinama oko 7.400 ubojstava. 

Brojevi su uznemirujući, a kraj se ne nazire. Pomolimo se za kršćane koji pate u ime svoje vjere diljem svijeta.