Nikada nemojte objavljivati fotografije djece iz škole – evo i zbog čega

Nikada nemojte objavljivati fotografije djece iz škole
Foto: Pixabay

Fotografija može dovesti do toga da dijete bude žrtva prevare kasnije u životu!

Roditelji svake godine podijele oko 1,3 milijarde fotografija svoje djece na društvenim medijima.

OGLAS

Gotovo trećina njih objavljena je javno na profilima, a može ih pogledati bilo tko. Te slike nenamjerno navode djetetovo ime, dob, lokaciju i koju školu pohađaju.

VIDI OVO: 10 stvari koje hitno trebate obrisati s Facebooka

Tvrtka za cyber-sigurnost McAfee navodi da će, usprkos strahovanju da bi pedofili mogli pristupiti slikama, 53% roditelja i dalje na internetu objavljivati informacije i fotografije o svojoj djeci.

Raj Samani, McAfeejev suradnik, rekao je, a prenosi portal The Sun: “Ako takve fotografije dođu u pogrešne ruke, one se mogu koristiti za prikupljanje osobnih podataka poput škole, punoga imena djeteta ili čak datuma rođenja kako bi se mogla kreirati slika otprilike tko su i koji su interesi djeteta, što bi moglo imati ozbiljne posljedice.”

VIDI OVO: POLICIJA UPOZORAVA RODITELJE: Prestanite objavljivati fotografije djece na Facebooku!

OGLAS

“Fotografija može dovesti do toga da dijete bude žrtva prevare kasnije u životu, do toga da ove lako dostupne fotografije završe na web stranicama bez odobrenja. Tim slikama tada lako putem interneta može pristupiti svatko tko bi mogao koristiti podatke kao temelj za krađu identiteta ili, što je još gore, mrežni predator. Pored toga, ako se te slike dijele s označenom lokacijom ili navedenim imenom škole, lako je odrediti i lokaciju tog djeteta i otvoriti ih nezamislivim sigurnosnim rizicima izvan interneta i mreža.”, prenosi Index.