Ništa ne može nauditi onima koje Bog čuva

Ništa ne može nauditi onima koje Bog čuva. U Njegovim rukama smo sigurni. Kada su okolnosti loše, trebamo Mu vjerovati i prepustiti se Njegovom vodstvu.

“Milostiv je Gospod i pravedan; Bog je naš milosrdan. Čuva malene Gospod: bijedan sam bio, tad mi on pomože.” (Psalam 116, 5-6)

Ponekad nam se čini da su mnoge stvari izmakle kontroli. Naša svakodnevica ne protječe tako glatko kao prije. Naravno da se čovjek uvijek osjeća sigurnije kada može predvidjeti što će se dogoditi. Ali, što kada okolnosti nisu onakve kakvima smo ih očekivali?

Važno je pouzdavati se u Boga i ne bojati se! Važno je dopustiti Mu da nas uvijek vodi, bez obzira bila svjetlost ili tama na našem putu. Važno je naći utočište u zaklonu Njegovih krila, gdje smo potpuno sigurni. Ne dopustimo da nas neočekivani događaji izbace iz takta. Reagirajmo na njih s pouzdanjem da je Bog s nama i da se brine.

Ništa ne može nauditi onima koje Bog čuva

Bog je naš zaštitnik u nevolji (Psalam 18, 3), naš štit u opasnosti (Izreke 30, 5) i naša utvrda u doba napada (Psalam 91, 1-2). I ne samo to, Bog će “zapovjediti svojim anđelima da te čuvaju na svim putima tvojim” (Psalam 91, 11).

Bog nas ne štiti samo od zla koje možemo vidjeti u fizičkom svijetu, već i u duhovnom od sila koje ne možemo vidjeti. Biblija kaže: “Jer iako živimo u tijelu, ne vojujemo po tijelu. Ta oružje našega vojevanja nije tjelesno, nego božanski snažno za rušenje utvrda” (2. Korinćanima 10, -4).

“Gospod čuva svoj narod kao što bogataš čuva svoje bogatstvo, kao što general čuva grad sa svojom vojskom, kao što stražar čuva svog gospodara. Nitko ne može nauditi onima koji su ovako čuvani. Stavi svoju dušu u Njegove drage ruke. On nikada ne zaboravlja na nas. Nikad ne prestaje aktivno brinuti o nama. Nikad se ne nalazi u situaciji da nas ne može sačuvati.” (Charles H. Spurgeon)

Kročite kroz život s Bogom

Danas je svijet opasno mjesto, ispunjeno nepravdom, ratovima, terorom, korupcijom … Đavao je lažljivac, lopov, ubojica i razarač (Ivan 10, 10). On je taj koji stoji iza obiteljskih problema, gubitka posla i svega lošeg s čime se možete suočiti. Zli ima kontrolu nad onima koji žive po svom tijelu ili prema načinima ovog svjetovnog sustava. Ali, nemate se čega bojati. Ne može vam nauditi.

Kao Božje dijete oslobođeni ste ropstva grijeha i moći zla. Isus vam je dao duhovno oružje koje jamči pobjedu i uspjeh usred pokvarenog naraštaja. Imate Njegovu krv, Njegovo Ime, Njegovog Duha, Njegovu Riječ i anđeosku intervenciju da pobijedite neprijatelja. U Isusu ste više od pobjednika!

Kad smo izbačeni iz svoje udobne rutine, uhvatimo se čvrsto za Njega i gledajmo da tu situaciju iskoristimo za svoj duhovni rast. Umjesto da oplakujemo gubitak udobnosti, prihvatimo ga kao izazov za nešto novo.

Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani. (Rimljanima 8, 28)

Bog nas vodi korak po korak kroz život. Primimo Ga za ruku s povjerenjem i vjerujmo Mu da nas brižno vodi kroz svaki dan.

PROČITAJTE JOŠ: